17.6 C
Târgu Jiu
• joi, 1 octombrie 2020
Actualitate Lovitură pentru tineri! Prețuri mai mari pentru vânzarea și închirierea locuințelor...

Lovitură pentru tineri! Prețuri mai mari pentru vânzarea și închirierea locuințelor ANL

Veste proastă pentru tinerii, beneficiari ai locuințelor de tip ANL. Oficialii din Guvern au decis majorarea prețului la care poate fi cumpărat imobilul dar și prețul chiriei. La Târgu Jiu, chiriași acuză autoritatea publică de faptul că nu a făcut demersurile necesare pentru ca locuințele să poată fi cumpărate la timp.

În Monitorul Oficial a fost deja publicat un ordin prin care prețul de vânzare al locuințelor de tip ANL se majorează. Potrivit acestuia valoarea de înlocuire pe metru pătrat a locuințelor ANL a fost stabilită, pentru 2020, la 2.996,00 lei/mp inclusiv T.V.A.. Este o creștere cu peste 50% față de anul trecut când valoarea a fost stabilită la 1.916,42 lei/mp inclusiv T.V.A.
Valoarea de înlocuire a locuințelor ANL se calculează anual și este baza de calcul atâr pentru chiriile care trebuie plătite de către chiriașii acestor locuințe dar și pentru prețul de vânzare, în cazul în care tinerii vor să cumpere apartamentele în care locuiesc acum. Prin acest ordin dat de ministru, liberalul Ion Ștefan a dat liber la majorarea cu până la 50% a chiriilor și prețurilor de vânzare pe care tinerii la vor plăti pentru locuințele ANL.

Prea scumpe

În luna martie a acestui an târgujienii erau anunțati de primarul Marcel Romanescu că dacă doresc să cumpere imobilele pot depune o cerere în acest sens. Unii dintre chiriași chiar au ascultat îndemnul însă nu au putut cumpăra locuința.

„Am auzit că s-ar fi majorat atât prețul cât și chiria. Eu am dorit să îl cumpăr dar nu s-a putut. Am actele depuse dar la prețul acesta nu-l mai iau. Își bat joc de noi, păi acum în pandemie cine dă atâția bani pe o locuință? Afară oricum nu mă scot”, susține unul din beneficiari locuințelor de tip ANL din Târgu Jiu.

Vina primarului Romanescu!

Social democrații susțin ca vina pentru că tinerii încă așteaptă după locuințele ANL, distribuite doar pe hârtie, aparține autorității publice. „Zeci de tineri din Târgu Jiu încă așteaptă să își îndeplinească visul de a avea o casă. Locuințele ANL construite în cartierul Narciselor nu au ajuns nici până acum la beneficiari, deși au trecut doi ani de când sunt gata. Lipsa de implicare a lui Marcel Romanescu a făcut ca 40 de unități locative destinate tinerilor să fie distribuite doar pe hârtie, pentru că imobilele nu pot fi locuite din cauza lipsei racordurilor la utilități. Echipa PSD Târgu Jiu a depus eforturi foarte mari de-a lungul anilor pentru a transforma zona Narciselor într-un adevărat cartier al tinerilor, însă demersurile nu au continuat și în mandatul actualului primar. Asta pune în pericol nu doar un proiect urbanistic ambițios ci, din păcate, viitorul a zeci de familii de tineri care trebuie să locuiască în chirie sau cu părinții. Indiferența cu care Marcel Romanescu îi tratează pe tinerii ce trebuiau să se bucure încă de acum doi ani de locuințele lor, trebuie sancționată la votul din luna septembrie”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
17.6 ° C
17.6 °
17.6 °
57 %
0.9kmh
51 %
joi
17 °
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
25 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!