8.1 C
Târgu Jiu
• marți, 20 octombrie 2020
Actualitate Localitatea Cuca din Galați, în izolare, după ce virusul a fost adus...

Localitatea Cuca din Galați, în izolare, după ce virusul a fost adus în sat de la un pelerinaj

Joi dimineaţa, în localitatea Cuca din Judeţul Galaţi au fost prezente 15 echipaje de jandarmi şi poliţie la toate intrările şi ieşirile din comună. Nimeni nu are voie să intre sau să iasă din localitate decât cu declaraţia pe propria răspundere. Toată lumea este legitimată, iar cei care sunt în tranzit nu au voie să oprească absolut deloc în comună.

Unii localnici au înţeles situaţia

„Dacă e musai, musai ce să facem… Nu putem controla boala. Trebuie să ne ferim de ea cât de mult putem, purtând mască.”,spune un localnic aflat în tranzit în localitatea Cuca.

Alţi localnici văd masură izolării aberantă şi vin şi cu argumente.

“Este aiurea! Toată lumea nu ştie ce să facă. Hoţii au furat ţara! Şi acuma pe noi, necăjiţii, ne lasă aşa de izbelişte şi ei se distreză. O să nenorocească ţara asta!Hoţii!”, spune indignat un alt localnic

Paradoxul este că rata de infectare este foarte mare 4,74 de cazuri la 1000 de locuitori în condiţiile în care comuna are doar 2000 de locuitori. Dintr-un calcul simplu rezultă că localitatea are doar 10 cazuri de infectări cu COVID-19 pentru care s-a dispus izolarea localităţii.

Potrivit prefectului de Galaţi şi primarului localităţii Cuca, totul a început de la o localnică. Zilele trecute a fost la un pelerinaj undeva în Moldova, la mânăstiri şi de acolo ar fi luat virusul şi l-ar fi adus în comunitate. Nu vorbim de un singur focar într-o singură familie ci de persoane răspândite prin toată localitatea. De aici şi decizia carantinării.

Potrivit hotărârii luate, de miercuri dimineaţa de la ora 5, localitatea Cuca este carantină. În toate spaţiile publice, în cele interioare şi exterioare trebuie purtată masca de protecţie. Ca şi restricţie localnicii nu vor mai avea voie să iasă din casă între orele 22:00 şi 06:00 dimineaţa.

Politică

08 Oct, 16:15

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
8.1 ° C
8.1 °
8.1 °
64 %
1.5kmh
0 %
mar
10 °
mie
16 °
joi
20 °
vin
21 °
sâm
18 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!