15.8 C
Târgu Jiu
• joi, 22 octombrie 2020
Actualitate Legea care afectează milioane de români: Ce se va întâmpla de acum...

Legea care afectează milioane de români: Ce se va întâmpla de acum după o bătaie în familie

Urmărirea penală poate fi declanşată din oficiu în cazul violenţei domestice. Proiectul de lege adoptat marți de Camera Deputaților are ca obiect de reglementare modificarea art.199 alin.(2) din Legea nr.286/2009, în sensul stabilirii ca, în cazul infracţiunilor prevăzute la art.193 – Lovirea sau alte violenţe şi la art.196 – Vătămarea corporală din culpă, săvârşite asupra unui membru al familiei, împăcarea să nu mai înlăture răspunderea penală, aşa cum este reglementat în prezent.

Proiectul prevede ca ”în cazul infracţiunilor prevăzute în art. 193 şi art. 196 săvârşite asupra unui membru de familie, acţiunea penală poate fi pusă în mişcare şi din oficiu”.

Proiectul de lege a fost iniţiat de către deputata PNL Adriana Săftoiu, iar legea merge la promulgare.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect.

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a declarat că cel care săvârşeşte violenţă domestică nu va scăpa de pedeapsă.

„În sfârşit am ajuns în acest punct. Dacă în ziua de astăzi o persoană supusă violenţei face plângere şi apoi îşi retrage plângerea, cel care este autorul violenţei domestice nu păţeşte nimic. În urma acestei modificări, lucrurile sunt foarte simple.

Odată ce o persoană depune plângere că este bătută, este supusă violenţei domestice, chiar dacă ulterior îşi va retrage plângerea, asta nu înseamnă că cel care face fapta va scăpa de această dată de pedeapsă”, a explicat Adriana Săftoiu, potrivit Mediafax.

Proiectul de lege adoptat pe 5 martie 2018 de Senat, ca prim for sesizat, a fost votat decizional marţi de Camera Deputaţilor.

Legea merge la promulgare.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
nori împrăștiați
15.8 ° C
15.8 °
15.8 °
45 %
1.3kmh
29 %
joi
19 °
vin
21 °
sâm
20 °
Dum
14 °
lun
14 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!