18.2 C
Târgu Jiu
• sâmbătă, 24 octombrie 2020
Actualitate Laboratorul de genetică de la Târgu Jiu a primit acreditarea

Laboratorul de genetică de la Târgu Jiu a primit acreditarea

Ministerul Sănătății a semnat ordinul privind acreditarea laboratorului de genetică din cadrul Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Urmează ca Ordinul să fie publicat în Monitorul Oficial, pentru a fi pus în aplicare. Acreditarea a fost acordată, deși personalul nu a fost încă specializat. Rezultatele vor fi luate în considerare de Institutul Național de Sănătate, după ce personalul va fi specializat, susțin reprezentanții Spitalului. Nu se știe, deocamdată, dacă testele făcute la laboratorul de genetică de la Târgu Jiu vor mai fi dublate la alte laboratoare recunoscute din țară.
„Dublarea s-a făcut ca modalitate de lucru, ca să se verifice dacă se lucrează cum trebuie de către personalul care-l deservește“, a spus Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj.
Un medic va pleca de mâine la specializare pe o perioadă de cel puțin două săptămâni.
Unele teste făcute la laboratorul de la Târgu Jiu nu au fost corespunzătoare. De exemplu, rezultatul în cazul medicului urolog Daniel Dănilă, de la Spitalul Județean de Urgență, a fost pozitiv, după care alte teste făcute în laboratoare au fost negative.

Laboratorul a fost înființat prin donații în valoare de 200.000 de euro făcute de către oamenii de afaceri din Gorj.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
18.2 ° C
18.2 °
18.2 °
40 %
1.2kmh
97 %
sâm
20 °
Dum
16 °
lun
19 °
mar
20 °
mie
19 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!