18.2 C
Târgu Jiu
• sâmbătă, 24 octombrie 2020
Actualitate La adăpostul scandalurilor din pandemie, Guvernul a pregătit vânzarea marilor companii pe...

La adăpostul scandalurilor din pandemie, Guvernul a pregătit vânzarea marilor companii pe bucăți

Iar treaba, sau prioritatea, Guvernului pare să aibă legătură cu pregătirea terenului pentru vânzarea activelor marilor companii

Un material prezentat în emisiunea „Descoperiți” arată cum Executivul a promovat, în plină pandemie, o Ordonanță, blocată, deocamdată, de Opoziție în Parlament.

Conform documentului, actualii guvernanți ar primi mână liberă la vânzarea activelor unor companii strategice, inclusiv pentru interese imobiliare.

Aceasta, întrucât Ordonanța modifică textul legii în vigoare prin care se interzice, timp de 2 ani, înstrăinarea participației statului la orice fel de companii.

Hidroelectrica, Romgaz, CEC și EximBank ar putea fi vândute pe bucăți, conform ordonanței

Modificarea constă într-o substiuție semantică și lexicală dar efectele economice pot fi de anvergură: termenul „interzis” este înlocuit cu „suspendat” iar „participațiile” sunt substituite de „acțiuni”.

Guvernul se justifică spunând că are nevoie de pârghii legale de restructurare dar specialiștii afirmă că, de fapt, se deschide calea unei „goliri de conținut” a unor companii strategice precum Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Tarom, Aeroporturi București, CEC și EximBank.

Activele acestora ar urma să fie vândute iar Guvernul ar păstra acțiunile unor companii sărăcite în urma vânzării activelor.

Actualitate

10 Oct, 22:24

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
18.2 ° C
18.2 °
18.2 °
40 %
1.2kmh
97 %
sâm
20 °
Dum
16 °
lun
19 °
mar
20 °
mie
19 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!