11.7 C
Târgu Jiu
• luni, 19 octombrie 2020
Actualitate Județul din România în care masca de protecție este obligatorie peste tot....

Județul din România în care masca de protecție este obligatorie peste tot. Poate fi și o eșarfă!

Masca de protecție este obligatorie în județul Caraș-Severin. Potrivit Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, masca poate fi și reutilizabilă, precum și eșarfă sau alt accesoriu vestimentar, care să acopere nasul și gura.

Prefectura Caraș-Severin a anunțat că este în vigoare, de miercuri, hotărârea CJSU privind obligativitatea acoperirii feţei la nivelul nasului şi gurii.

Masca poate fi din materiale de protecţie de unică folosinţă, dar și reutilizabile, cum ar fi măşti de protecţie reutilizabile, eşarfele sau alte accesorii vestimentare.

Scopul instituirii obligativității este acela de a reduce riscul epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în spaţiile publice deschise.

Obligativitatea se instituie pe toată perioada stării de alertă, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

COVID-19 în România

Joi este a doua zi în care se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România. Sunt 4.013 cazuri și 73 de decese în ultimele 24 de ore, iar în secțiile de terapie intensivă sunt peste 720 de bolnavi.

Citiți și: Tătaru: Cazurile uşoare de COVID şi cele fără simptome rămân acasă, de săptămâna viitoare. Reacţia medicilor de familie

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
11.7 ° C
11.7 °
11.7 °
51 %
0.4kmh
0 %
lun
13 °
mar
15 °
mie
16 °
joi
20 °
vin
21 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!