12.5 C
Târgu Jiu
• luni, 28 septembrie 2020
Interes Public Știri externe Italia și Grecia impun măsuri extrem de aspre! Vacanţele exotice ale românilor...

Italia și Grecia impun măsuri extrem de aspre! Vacanţele exotice ale românilor se duc de râpă

Dacă aveți programat un sejur în Grecia, atunci veţi avea o problemă deoarece au fost impuse noi măsuri restrictive în cele mai îndrăgite staţiuni

Măsurile vor intra în vigoare în perioada 21-31 august pe insula Mykonos și în regiunea Halkidiki Aici este interzisă organizarea petrecerilor și spectacolelor, a evenimentelor publice sau private cu mai mult de 9 persoane.

Masca este obligatorie în spațiile închise și deschise. La restaurante și terase, pot sta cel mult 4 persoane la aceeași masă și 6 dacă fac parte din aceeași familie.

Noile măsuri restrictive din Grecia vor da peste cap concediile, deoarece în cele mai îndrăgite staţiuni dar şi cele mai frecventate de români  cum ar fi Mykonos și Halkidiki se schimbă toal situaţia.

Autoritățile din Grecia au decis impunerea obligativității purtării măștii de protecție pe insula Mykonos şi în Halkidiki atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, pe fondul creșterii infectărilor cu Sars-Cov-2. Măsura va intra în vigoare vineri și va fi valabilă până la sfârșitul lunii.

În plus, concertele, petrecerile, ceremoniile religioase, pieţele şi adunările se vor putea organiza cu participarea a doar nouă persoane. Restaurantele nu vor mai putea avea decât mese cu patru persoane sau şase, dacă sunt membri ai aceleiași familii.

Pe insule turistice precum Mykonos şi în regiunile cele mai afectate de epidemie, cum ar fi Attica, Atena, Salonic şi Creta, barurile şi restaurantele funcționează doar până la miezul nopții.

Noile măsuri au fost adoptate după ce numărul cazurilor zilnice de infectare cu Sars-Cov-2 a depășit, în ultima perioadă, 200. Înainte de deschiderea sezonului turistic, la mijlocul lunii iunie, Grecia număra doar câteva zeci de noi cazuri pe zi.

Conform Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, Grecia a înregistrat 24,4 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni, foarte aproape de limita de 25 stabilită de UE, prag sub care o ţară este considerată sigură. Bilanţul epidemiei din Grecia depășește 7.685 de cazuri şi 235 de decese, informează Agerpres.

Nici în Italia nu este prea bine pentru români

Pentru că ordonanţa semnată duminică de ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, prevede şi purtarea măştii în toate circumstanţele în care nu se poate respecta distanţa de un metru între persoane, inclusiv în aer liber. Documentul va intra în vigoare pe 17 august şi va avea efect până la 7 septembrie.

Decizia a stârnit nemulţumiri în rândul patronilor de localuri nocturne care, prin propriul sindicat, au anunţat că pierderile se vor ridica la 4 miliarde de euro, titrează cotidianul Corriere della Sera.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
58 %
2.1kmh
55 %
lun
21 °
mar
20 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
19 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!