19.2 C
Târgu Jiu
• joi, 22 octombrie 2020
Actualitate Inteligenţa emoţională, cheia dezvoltării tinerilor. Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României oferă...

Inteligenţa emoţională, cheia dezvoltării tinerilor. Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României oferă cursuri gratuite

Larisa Sohorca a creat un sistem care încurajează atingerea performantei printr-o mentalitate de progres, bazată pe perseverentă, un proces în care mintea si inima sunt la fel de importante. Larisa a studiat la Londra şi a lucrat peste 10 ani în afara tarii, pregătind angajaţi ai marilor companii, inclusiv din industria de lux, cum ar fi Cartier.

Toamna aceasta, Larisa Sohorca îşi dedică timpul şi experienţa, adolescenţilor care se înscriu la cursurile online gratuite oferite de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

”Cred că este important să trecem puţin de la educaţia pur cognitivă şi să începem tot şi tot mai mult să vedem mesajele pe care le primim global. Număr mare de anxietate în rândul tinerilor, tinerii se simt singuri, folosim foarte mult telefonul dar nu neapărat cu un scop anume. Sunt multe la lucruri la care cred că trebuie să lucrăm, iar ceea ce propunem noi este o abordare sistemică, să nu se ocupe doar de copii, doar de tineri, dar unde părinţii, profesorii, managerii de instituţii au un rol activ.

Multe studii arată că IQ-ul pe care îl avem, determină undeva la 20% din succesul pe care îl putem avea în viaţă. Elementele legate de inteligenţă emoţională pot influenţa până la 60% din succesul unei persoane. Cu siguranţă, felul în care ne manageriem şi ne gestionăm emoţiile, felul în care construim emoţii pozitive cu cei din jur şi cu noi înşine, felul în care ne setăm ţeluri pe care să le împlinim într-un mod pozitiv, sănătatea noastră fizica, mentală. Toate acestea sunt elemente impactate de inteligenţa emoţiională în cei 60% de care ziceam”, a spus Larisa Sohorca.

Politică

29 Sep, 14:00

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
câțiva nori
19.2 ° C
19.2 °
19.2 °
36 %
1.1kmh
15 %
joi
19 °
vin
21 °
sâm
20 °
Dum
14 °
lun
14 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!