12.2 C
Târgu Jiu
• miercuri, 21 octombrie 2020
Actualitate Îngrijorător! Managerul Institutului Marius Nasta: ”Avem zeci de pacienți cu afectare pulmonară...

Îngrijorător! Managerul Institutului Marius Nasta: ”Avem zeci de pacienți cu afectare pulmonară severă după ce s-au vindecat de COVID-19, care au nevoie de internare”

„La Marius Nasta avem în acest moment peste 80 de pacienți post-COVID care au nevoie de evaluare și de asistență într-o formă de internare continuă, ceea ce înseamnă că au o formă severă de afectare pulmonară, după ce s-au vindecat de COVID. Ei au nevoie de medicul pneumolog la patul lor, de cunoștințele pe care le are acesta și de metodele de tratament din pneumologie”, a explicat Beatrice Mahler pentru HotNews.

„Vine valul 2, nu o să fie bine deloc”

„Este îngrijorător, pentru că vine sigur valul 2, iar noi, România, pornim de pe o poziție ‘fruntașă’. Avem deja un număr de cazuri, iar dacă peste acest număr de cazuri vine valul 2, nu o să ne fie deloc bine. Va fi o perioadă grea, așa mă aștept, dar trebuie să ne organizăm. Și va trebui să găsim soluțiile cele mai bune pentru pacientul care are cu adevărat nevoie de un pat de spital”, mai spune medicul.

„Dacă la 50 de ani faci o formă severă, înseamnă o modificare a calității vieții pe termen lung”

„Spre exemplu, dacă la 50 de ani faci o formă severă de boală, mie mi se pare devreme. Pentru că o formă severă de boală la 50 de ani înseamnă sechele după, înseamnă o modificare a calității vieții pe termen lung. Eu cred că trebuie privit cu maximă seriozitate la pacienții care fac forme grave de COVID și se încadrează în intervalul de vârstă 40-60 de ani. Din punctul meu de vedere, este o perioadă a vieții care ar trebui să fie de om activ, nu de om bolnav” a mai adăugat medicul.

Actualitate

22 Sep, 10:18

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
58 %
0.9kmh
65 %
mie
14 °
joi
19 °
vin
21 °
sâm
19 °
Dum
15 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!