15.6 C
Târgu Jiu
• miercuri, 28 octombrie 2020
Actualitate Îngrijitoarele de bătrâni românce plecate în Austria au ajuns la capătul puterilor....

Îngrijitoarele de bătrâni românce plecate în Austria au ajuns la capătul puterilor. De ce au vrut să se sinucidă pe paturile de psihiatrie în România?

Româncele care au grijă de bătrâni precum cele plecate în Austria au lucrat în ture neobișnuite și au început să cedeze și ele fizic cât și psihic.

Sute de mii de românce sunt plecate în Occident pentru a avea grijă de vârstnici. Acestea se întorc acasă, în România, cu halucinații grave și delir, toate distruse de condițiile de muncă.

Locul lor de muncă este foarte solicitant pentru că implică lucrul cu persoane cu tulburări grave precum demența și alte tulburări psihice grave.

 Din cauza pandemiei și a restricțiilor de circulație, multe îngrijitoare au fost blocate în Austria luni bune.

Acestea au făcut declarații la întoarcere precum : „Nu mai pot de durere de cap, nu mai știm ce se întâmplă cu noi”, sau „E iadul, 24 din 24 nu te lasă să dormi, sau să trăiești. Nu știi ce se întâmplă cu tine, nu m-am așteptat să fac depresii, să ajung să mă omor”.

Multe dintre îngrijitoare au încercat să se sinucidă, majoritatea fiind internate în institul din Socola, institut de psihiatrie specializat.

Medicii psihiatrii au discutat despre aceste probleme și  au ajuns la concluzia că nu este normal ca niște îngrijitoare să sufere de atacuri de panică și tulburări de acest gen.

Au luat în considerare și ideea că cineva le-a obligat să lucreze în condiții anormale de muncă și le-a forțat.

În ultimul timp tot mai multe țări observă lipsa românilor și forța lor de muncă, încercând să-i aducă înapoi să muncească pentru ei.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
15.6 ° C
15.6 °
15.6 °
63 %
0.8kmh
100 %
mie
17 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
17 °
Dum
15 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!