12.6 C
Târgu Jiu
• luni, 28 septembrie 2020
Actualitate Imagini dramatice: cățeluși prinși în smoală! Autoritățile au ridicat din umeri!

Imagini dramatice: cățeluși prinși în smoală! Autoritățile au ridicat din umeri!

Imagini cu puternic impact emoțional, surprinse într-un cartier al municipiului Târgu Jiu! 6 cățeluși au agonizat ore în șir, prinși în smoală. În încercarea de a-i salva, cetățenii din zonă au sunat la 112 și la serviciul de ecarisaj, din cadrul primăriei. În zadar! Oamenii au fost pasați de la o instituție la alta.

În după amiaza zilei de ieri, liniștea cartierului Amaradia a fost tulburată de schinciuieli de căței. Nimeni nu înțelegea de unde vin acele zgomote și cine maltratează bietele animale. Abia după ceva timp, oamenii au înțeles că sunetele vin de pe o proprietate privată unde, de mai bine de 10 ani există o cisternă cu smoală. Din cauza temperaturilor ridicate, din timpul verii smoala s-a topit, iar ieri ghinionul a făcut ca șase cățeluși să se apropie de locul respectiv. Smoala i-a prins ca într-o capcană, iar bietele animale nu au mai avut nicio șansă să iasă de acolo.

Disperați, oamenii au sunat la 112 și au cerut ajutorul angajaților ISU. Au fost refuzați!

„Nu știam exact dacă este de competența ISU, dar am zis să încercăm. Acele suflete nu puteau să moară sub ochii noștri, iar noi să stăm cu mâinile în sân. Am mai vazut prin ziare și pe la televizor animale salvate de pompieri și am zis că poate ne vin și nouă în ajutor. Ne-au refuzat și ne-au spus să solicităm serviciul de ecarisaj, din cadrul primăriei Târgu Jiu. Personal, cred că au spus asta doar ca să scape de noi. Refuz să cred că ei nu știau că serviciul de ecarisaj, lucrează doar până la ora 16:00” , a afirmat L.U, femeia care a sunat 112.

Refuzați și a doua oară

La indicațiile primite de la ISU, oamenii au sunat la dispeceratul primăriei Tg Jiu. Iar de au fost direcționați către Edilitara.

„Am sunat și la Edilitara, dar răspunsul m-a lăsat pur și simplu mască. Solicitarea mea putea fi înregistrată, dar serviciul de ecarisaj  venea a doua zi și asta pentru că după ora 16:00, nu mai lucrează nimeni acolo.”, a mai declarat L.U

Oamenii au vrut să sune din nou la 112, dar în sprijinul lor a venit, fără să fie chemată, Anna Lemnaru. Fiica unuia dintre cei mai mari afaceriști târgujieni este recunoscută pentru actele sale de caritate.

„Nu obișnuiesc sa postez cazurile preluate de noi pentru simplul fapt ca nu doresc sa mi se paseze zeci de cazuri cărora nu le pot face fata. Aici însă situația e alta… e despre oamenii care aseară au fost oameni și nu ne-au lăsat singure.

In jur de 8 seara am aflat că sunt 6 căței prinși in smoala din care unul deja murise. Cineva a lăsat de ani buni o cisterna plină cu smoala din care curge când afara se încălzește. Amărâții erau prinși pana la gât in ea. Unii aveau capul deja scufundat, mai aveau câteva ore de trăit.

Am fugit cu un bax de ulei acolo, unde ne aștepta Andreea Lesenciuc Petrică. Am început sa scoatem rând pe rând dar fiind doar eu și Adelina nu am fi scos-o la capăt niciodată fără sa mai moara 1-2 pui. Am postat un mesaj pe un grup de prieteni pe whatsapp și in 15 minute am avut ajutor cum nu ma așteptam. A durat vreo 4 ore in total sa îi scoatem de acolo și sa ii curățăm, dar fără ei nu reuseam in veci!” a afirmat Anna Lemnaru, într-o postare pe Facebook.

Doar intervenția promptă a acestor tineri a făcut ca acei cățeluși să fie salvați.

„Când nu mai aveam nicio speranță că putem să salvăm cățelușii, am primit un mesaj de la Anna Lemnaru. Nu o cunoscusem niciodată, dar a văzut un mesaj de-al meu, postat pe un site de socializare, prin care ceream ajutorul oamenilor, în încercarea de a găsi o soluție salvatoare. A venit împreună cu mai mulți prieteni și au reușit să salveze cinci din cei șase cățeluși. După ce i-au scos din smoală, cu ajutorul a mulți litri de ulei alimentar, cățelușii au fost duși la un cabinet veterinar.”, A.L

Misiunea, însă nu s-a încheiat aseară. Cățelușii mai au nevoie de ajutor:

„Acum nu rămâne decât sa va rog pe cei care aveți puțin timp liber sa ne ajutați sa ii mai curățam de smoala. Avem ulei, manusi și mare nevoie de voluntari și puțin din timpul vostru. Cățeii rămân in grija noastră pana la adopție dar ar însemna enorm sa reușim sa mai dam jos din nesuferita aia lipicioasa de pe ei.”,  Anna Lemnaru

Prin urmare, ceea ce nu au reușit să facă niște instituții ale statului, au făcut câțiva voluntari cu suflet mare!

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
nori împrăștiați
12.6 ° C
12.6 °
12.6 °
58 %
2kmh
28 %
lun
22 °
mar
21 °
mie
20 °
joi
14 °
vin
12 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!