12.7 C
Târgu Jiu
• sâmbătă, 24 octombrie 2020
Actualitate Hoţii de carte: Românii care au furat ediţii princeps de Newton şi...

Hoţii de carte: Românii care au furat ediţii princeps de Newton şi Galileo, condamnaţi vineri, la Londra

Toţi cei 12 cetăţeni români, care formau o reţea de hoţi specializată în carte veche au pledat „vinovat” şi au primit pedepse de la trei ani şi trei luni de închisoare până la cinci ani şi opt luni. Sentinţele au fost pronunţate joi şi vineri de către Tribunalul din Kingstown (sud-vestul Londrei). 

Unii dintre inculpaţi au fost condamnaţi pentru furtul în sine, iar alţii pentru planificare şi scoaterea din ţară a obiectelor furate, se menţionează într-un comunicat al Scotland Yard. 

Printre infracţiunile comise de bandă în Marea Britanie, între sfârşitul anului 2016 şi jumătatea lui 2019, este furtul a 200 de cărţi vechi, numite şi incunabule, imprimate înainte de 1500, estimate la peste 2,5 milioane de euro. Operele au fost descoperite în urmă cu două săptămâni în România.

„Aceste condamnări vin să încoroneze cu succes trei ani de anchetă complicată, care a identificat şi condamnat o bandă organizată română necunoscută până atunci”, a subliniat şeful anchetei, Andy Durham.

Ofiţerii britanici au lucrat la această anchetă împreună cu poliţiştii români şi carabinierii italieni, alături de Europol şi Eurojust. 

Politică

02 Oct, 17:30

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
câțiva nori
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
49 %
0.6kmh
14 %
sâm
21 °
Dum
15 °
lun
18 °
mar
19 °
mie
13 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!