26.7 C
Târgu Jiu
• vineri, 25 septembrie 2020
Interes Public Gorjenii, umiliți de patroni: muncesc în orice condiții

Gorjenii, umiliți de patroni: muncesc în orice condiții

Controalele efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj scot la iveală condițiile inumane în care muncesc unii gorjeni. Împinși de nevoia de a aduce un ban în casă, oamenii acceptă aproape orice condiție impusă de patron. Cea mai des întâlnită situație rămâne munca fără forme legale.

În ultimele două saptămâni, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat aproximativ 300 de controale. Pentru toate neregulile descoperite, oamenii legii au aplicat amenzi.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, în perioada 27.07.2020-09.08.2020, 285 de controale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, pentru deficiențele constatate fiind aplicate amenzi în cuantum de 58.500 de lei.

Un angajator din municipiul Târgu-Jiu, proprietar al unui atelier de tâmplărie, a fost sancționat cu 20.000 de lei pentru folosirea în activitate a unei persoane fără forme legale de angajare.”, se arată în comunicatul transmis de ITM Gorj.

Prevenirea răspândirii Coronavirusului, o prioritate!

Printre aspectele urmărite în timpul acțiunilor de verificare ale ITM Gorj, o prioritate o reprezintă și respespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS CoV 2, impuse la nivel național.

”Respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-CoV 2 rămân o prioritate în timpul controalelor efectuate de către instituția noastră. Au loc verificări în permanență, inspectorii de muncă cu atribuții de control în privința securității și sănătății în muncă efectuând, în intervalul de timp amintit, 229 de controale care au cuprins și verificarea respectării măsurilor dispuse pe perioada stării de alertă în această privință. De asemenea, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată și Compartimentului Control Relații de Muncă au recomandat lucrătorilor și angajatorilor găsiți la locurile de muncă controlale să respecte măsurile de prevenire a contaminării cu noul coronavirus”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
26.7 ° C
26.7 °
26.7 °
36 %
2.5kmh
59 %
vin
27 °
sâm
22 °
Dum
19 °
lun
20 °
mar
22 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!