12.6 C
Târgu Jiu
• luni, 28 septembrie 2020
Actualitate Gorj : Zeci de școli vor începe noul an școlar fără autorizații...

Gorj : Zeci de școli vor începe noul an școlar fără autorizații de funcționare

În mai puțin de o lună de zile va începe școala, iar pe lângă îngrijorările legate de pandemia de coronavirus, o parte din autorități trebuie să mai rezolve o altă problemă, cea a autorizațiilor de funcționare. În anul 2020, în Gorj, încă mai sunt unități de învățământ care funcționează fără aprobarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență sau a Direcției de Sănătate Publică. La sate sunt cele mai mari probleme.

Zeci de clădiri, în care învață elevii din Gorj, nu vor avea nici anul acesta autorizație de funcționare . Potrivit datelor furnizate de ISU există și situații în care unitățile de învățământ dețin un aviz care permite funcționarea.

„La sfârșitul lunii iulie a acestui an, situația unităților de învățământ de la nivelul județului Gorj, care necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu, se prezintă astfel: din totalul de 118 unități de învățământ cu personalitate juridică, 42 dețin autorizație de securitate la incendiu, 48 necesită obținerea autorizației, din care 36 dețin aviz de securitate la incendiu, iar la 28 nu este obligatorie obținerea autorizației de securitate la incendiu. Din totalul de 567 de clădiri, 164 de clădiri sunt autorizate din punct de vedere al securității la incendiu, 93 sunt neautorizate, din care 76 dețin aviz de securitate la incendiu, iar 310 nu fac obiectul autorizării”, a transmis Camelia Petrache, purtător de cuvânt ISU Gorj.

DSP, altă problemă!

Probleme sunt și pe linie de sănătate publică. Cu toaletele în fundul curții și fără apă curente, mai multe unități încă așteaptă după autorizațiile de funcționare.

„Din totalul de 495 unități de învățământ existente pe raza județului Gorj, 490 sunt autorizate din punct de vedere igienico-sanitar, iar 5 nu au încă autorizație sanitară de funcționare. Este vorba despre: Scoala Primară Plostina Motru, Grădinița cu Program Normal Nr.1 Urdari, Grădinița cu Program Normal Pîrîu Boia Jupînești, Grădinița cu Program Normal Nr.1 Vierșani Jupînești și Școala Gimnazială Nr. 1 Andreești Vladimir. Menționăm că Școala Gimnazială Nr.1 Andreești din comuna Vladimir a depus documentația la Direcția de Sănătate Publică Gorj și se află în procedura de autorizare”, a transmis Daiana Militaru, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
nori împrăștiați
12.6 ° C
12.6 °
12.6 °
58 %
2kmh
28 %
lun
22 °
mar
21 °
mie
20 °
joi
14 °
vin
12 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!