12.2 C
Târgu Jiu
• miercuri, 21 octombrie 2020
Eveniment Gorj: MAFIA s-a folosit de avize false pentru defrişări ilegale de pădure

Gorj: MAFIA s-a folosit de avize false pentru defrişări ilegale de pădure

Infracţiuni GRAVE ale mafiei din Gorj!

Poliţia Economică a făcut cercetări cu privire la fapte ce ţin de săvârşirea mai multor fapte, precum: fals şi uz de fals în acte publice, defrişări ilegale de arbori, dar şi instigare  la complicitate la ultimele două infracţiuni.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat percheziţii în patru localităţi din Gorj şi alte trei judeţe  într-un dosar de tăieri ilegale de arbori.  Descinderile au fost efectuate la persoanele bănuite că ar fi tăiat illegal, arbori din fondul forestier naţional, iar pentru a-şi acoperi faptele au folosit avize de însoţire false. Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, aceştia au creat un prejudiciu de peste 571.000 de lei.

“Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018 – 2020, o societate comercială din judeţul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept şi ar fi sustras arbori, din speciile molid şi brad, din fondul forestier naţional. Pentru a da o aparenţă de legalitate tăierilor de material lemnos efectuate, reprezentanţii societăţii ar fi întocmit, în fals, documente de însoţire între punctele de lucru ale societăţii, vizând transporturi de material lemnos care, în realitate, nu au fost efectuate sau ar fi întocmit documente de însoţire pe care erau menţionate cantităţi de material lemnos mai mici decât cele transportate. Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat şi comercializat spre diverse societăţi comerciale şi persoane fizice”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, persoanelor vizate, poliţiştii vor pune în executare 8 mandate de aducere către sediul IPJ Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
58 %
0.9kmh
65 %
mie
14 °
joi
19 °
vin
21 °
sâm
19 °
Dum
15 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!