20.5 C
Târgu Jiu
• marți, 29 septembrie 2020
Actualitate Gorj: Inconștiență maximă! Copii infectați cu Coronavirus după ce au fost lăsați...

Gorj: Inconștiență maximă! Copii infectați cu Coronavirus după ce au fost lăsați să plece în excursii

Este panică mare în rândul autorităților din județul Gorj după ce testele a doi copii au ieșit pozitive pentru Coronavirus. Aceștia au făcut parte din două grupuri diferite care au petrecut câteva zile în Brașov, la un banchet, respectiv, la mare. Toți ceilalți copii se află în izolare, iar DSP are în lucru anchete epidemiologice însă, acestea se desfășoară cu dificultate din cauza lipsei de comunicare de care, se pare că, dau dovadă părinții.

Din primul grup de elevi, care au mers în Brașov, la un banchet organizat în cinstea lor, au făcut parte aproximativ 30 de tineri. Ei au plecat din Gorj cu un autocar, iar la destinație au petrecut alături de alți absolvenți din țară. La întoarcere, unul dintre copii prezenta simptome de Covid-19 iar părinții au decis să îl testeze la un laborator privat din Târgu Jiu. Rezultatul a băgat spaima în toată lumea: bănuielile cum că tânărul ar avea Coronavirus, au fost confirmate de rezultatul testului. Prin urmare toți copiii au intrat în izolare la domiciliu, iar Direcția de Sănătate Publică Gorj a deschis o anchetă epidemiologică.

Suspecți de Covid-19 după ce au fost lasați să plece la mare

O a doua anchetă epidemiologică este în desfășurare, în cazul unui grup de tineri recent întorși de la mare. De data aceasta este vorba de și mai mulți copii, aproximativ 50, susțin surse din cadrul autorităților locale. Cu toții au primit „bilet de voie” de la părinți să plece, pe cont propriu, cu trenul, la mare după ce excursia pentru care plătiseră deja un avans, a fost anulată de organizator, din motive lesne de înțeles.

La întoarcere unul dintre copii a fost diagnosticat cu noul Coronavirus iar acum DSP încearcă să îi identifice pe toți participanții, în ideea de evita declașarea unui focar fără precent în rândul tinerilor din județul Gorj. Ancheta se desfășoară cu dificultate, susțin aceleași surse, tocmai din cauza părinților care dau dovadă de reticență în colaborarea cu autoritățile.

Din datele raportate de către Direcția de Sănătate Publică Gorj, astăzi, rezultă că suntem județul cu cele mai multe cauri din Oltenia.

„De la ultima informare transmisă, au fost înregistrate alte 38 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel 11 rezultate pozitive de la laboratorul din sistemul public și 27  rezultate pozitive de la laboratoarele din sistemul privat”, a transmis DSP Gorj.

În total, de la începutul pandemiei 1105 persoane au fost confirmate cu COVID-19 din care: 817 persoane s-au vindecat iar 42 au decedat.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
20.5 ° C
20.5 °
20.5 °
48 %
2kmh
96 %
mar
20 °
mie
19 °
joi
16 °
vin
22 °
sâm
25 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!