vineri, 10 iulie 2020
26.6 C
Târgu Jiu
Acasă Actualitate Gafă de proporții: cum a ajuns o stradă din Târgu Jiu să...

Gafă de proporții: cum a ajuns o stradă din Târgu Jiu să poarte numele unui electrician de la o carieră minieră

Gafă de proporții a autorităților din Târgu Jiu, care în urmă cu peste două decenii au denumit o stradă din Târgu Jiu cu numele unui erou martir din decembrie 1989. Însă, în loc să pună numele lui Dumitru Bărboi l-au pus pe cel al fratelui și tatălui său, Gheorghe Bărboi.

Torul a ieșit acum la iveală pentru că Gheorghe Bărboi vrea mai mult ca oricând ca eroarea să fie îndreptată, pentru ca fratele său să aibă respectul cuvenit. „A fost o eroare, pentru că iniţiala tatălui, pe care îl chema Gheorghe, a fost pusă la denumirea străzii, în loc de Dumitru Bărboi, aşa cum îl chema pe fratele meu, mort la Revoluţie. Tot Gheorghe mă cheamă şi pe mine. Am sesizat această greşeală făcută de autorităţi, dar nu a fost luată vreo măsură. Acum sunt mai hotărât ca niciodată ca problema aceasta să fie remediată. Până la urmă, eu îmi doresc să fie adus un omagiu fratelui meu, nu mie. Eu nu am niciun merit“, a declarat Gheorghe Bărboi, fratele eroului martir.

.„Am făcut o sesizare domnului primar“

Gheorghe Bărboi l-a sesizat pe primarul orașului Târgu Jiu: „Am făcut o sesizare domnului primar şi mai trebuie să aduc xerox-copii după certificatele de naştere şi de deces, pentru a face o solicitare în Consiliul Local pentru a modifica numele străzii. Trebuie să se facă un act de reparaţie morală. Nu poate să rămână aşa“.

Dumitru Bărboi a murit la vârsta de 19 ani. Acesta îşi satisfăcea stagiul militar obligatoriu. Gorjeanul a fost ucis în lupta de la Aeroportul Otopeni, pentru că a fost confundat cu un terorist: „Era un băiat simplu, de la ţară. Era un tânăr deosebit. Avea o statură înaltă“, a precizat Gheorghe Bărboi

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, susține că numeroase docuemnte vor fi schimbate, dacă se va modifica denumirea străzii. Acesta a spus că va face o propunere în Consiliul Local pentru ca strada să se numească Dumitru Bărboi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate Ecoul Gorjului -

Caricatura săptămânii

Autor: Gogu Neagoe

Vremea locală

Târgu Jiu
cer fragmentat
26.6 ° C
26.6 °
26.6 °
57 %
2.3kmh
67 %
vin
25 °
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
24 °
mar
25 °

Acces restricționat!