19.2 C
Târgu Jiu
• joi, 22 octombrie 2020
Actualitate Gabriela Firea: Sub nicio formă Capitala NU trebuie pusă în carantină

Gabriela Firea: Sub nicio formă Capitala NU trebuie pusă în carantină

Firea a invocat studiile internaționale care arată că, în prezent, regiunea București-Ilfov are aproximativ 4 milioane de rezidenți, în vreme ce vechile statistici oficiale iau în calcul doar jumătate din populația reală.

Incidența coronavirusului, sau numărul de cazuri la mia de locuitori, este indicatorul invocat de autorități atunci când vorbesc de impunerea unor noi restricții pentru populație.

„Sunt 3,5 milioane de locuitori în București și aproximativ 500  de mii în Ilfov, în total, 4 milioane. Nu înțeleg de ce autoritățile dau acest număr, 2,2 milioane, care nu corespunde realității. Ar trebui raportată incidența la numărul real de locuitori. Sub nicio formă n-ar trebui carantinată Capitala (…) Ce ar fi trebuit să se întâmple, și nu s-a întâmplat, este acea testare masivă a populației asimptomatice, pentru a izola cartierele cu incidență mare. Acum culegem roadele nepăsării din martie. S-a spus (despre testarea în masă) că nu este cazul, culminând cu faptul că în campania electorală s-a spus despre această testare în masă că este o comedie. Acum, cei care mi-au fost adversari spun că vor demara urgent această măsură”, a spus Firea, indicând declarațiile recente, făcute în acest sens de către noul primar general Nicușor Dan. 

Potrivit Gabrielei Firea, dacă în București s-ar fi efectuat, după modelul altor capitale europene, testarea în masă, incidența cazurilor de COVID în școli ar fi fost mai mică.

Politică

10 Oct, 12:14

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
câțiva nori
19.2 ° C
19.2 °
19.2 °
36 %
1.1kmh
15 %
joi
19 °
vin
21 °
sâm
20 °
Dum
14 °
lun
14 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!