12.6 C
Târgu Jiu
• luni, 28 septembrie 2020
Actualitate Frumoase dar “păcătoase”! Bisericile iluminate din Târgu Jiu creează disconfort

Frumoase dar “păcătoase”! Bisericile iluminate din Târgu Jiu creează disconfort

Bisericile din Târgu Jiu, luminate în timpul nopții, aduc deranjuri cetățenilor care locuiesc în apropierea lăcașelor de cult. Oamenii susțin că lumina puternică nu le permite să se odihnească, ceea ce creează un disconfort pentru ei. Cum cele mai multe din obiectivele care au beneficiat de modernizări se află între blocuri, locatarii atrag atenția autorităților că dincolo de beneficiile estetice se află și confortul lor.

Municipalitatea din Târgu Jiu a investit în iluminarea, pe timp de noapte, a mai multor lăcașe de cult din oraș. Ideea, minunată la prima vedere, a fost apreciată ce cetățeni, însă, pe parcurs, cei care locuiesc în apropierea bisericilor au început să vadă părțile negative ale acestei realizări. Lumina puternică de la neoane este deranjantă pentru locatarii zonei. În zona Paralelei 45 mai mulți cetățeni au anunțat administratorii despre existența acestei probleme.

„Din punct de vedere estetic nu ne putem plânge însă există o problemă, lumina este prea puternică. Nu ne putem odihni corespunzător. Avem copii mici, chiar și pentru adulți este deranjant. Nu te trezești odihnit. Trebuie să fie o soluție pentru ca cei care locuim în apropierea lăcașelor de cult să nu avem de suferit”, a transmis Alina, o tânără mămică din Târgu Jiu.
Personal am fost la inaugurare, ca să spun așa, m-a încântat ideea dar, acum pot să spun că nu mi se mai pare la fel de utilă. Problema este intensitatea luminii. Pur și simplu este deranjantă. Am trecut cu vederea faptul că duminica ne trezim devreme, când sunt slujbe, dar acum, să nu dormim nici în timpul săptămânii, mi se pare prea mult. Sper ca autoritățile să găsească o soluție ”, ne-a declarat nea Marinică.


Și în zona Pieței Mici există această problemă. Cetățenii spun că de jenă nu au deschis subiectul în prezența preotului.

„Vă spun sincer că nu sunt împotriva acestei idei dar nu este ok. Nu am ridicat problema părintelui din jenă. Toată lumea este entuziasmată dar noaptea lumina este deranjantă. Nu știu dacă se poate regla intensitatea. Oricum, biserici între blocuri doar la Târgu Jiu vezi ”, a transmis o altă târgujiancă.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
nori împrăștiați
12.6 ° C
12.6 °
12.6 °
58 %
2kmh
28 %
lun
22 °
mar
21 °
mie
20 °
joi
14 °
vin
12 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!