8.1 C
Târgu Jiu
• marți, 20 octombrie 2020
Actualitate FOTO: SGA Gorj continuă lucrările pe cursurile de apă. În prezent se...

FOTO: SGA Gorj continuă lucrările pe cursurile de apă. În prezent se lucrează pe râul Șușița

Reprezentanții Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj au în plan, în această perioadă, lucrări care au ca scop reducerea riscului la inundații a zonelor riverane și asigurarea funcționării la parametrii optimi a lucrărilor de gospodărire a apelor, asigurând în cazul digurilor continuitatea liniilor de apărare.

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj desfășoară în această perioadă, o serie de lucrări pe cursurile de apă, respectând măsurile preventive dispuse pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

„Lucrările programate în cursul acestui an, au drept scop reducerea riscului la inundații a zonelor riverane, asigurarea funcționării la parametrii optimi a lucrărilor de gospodărire a apelor, asigurând în cazul digurilor continuitatea liniilor de apărare”, a transmis Apele Române-SGA Gorj.
În prezent sunt în curs de desfășurare lucrări la râul Șușița din Târgu Jiu.
„Se execută în teren lucrarea R.C. la Îndiguire râu Șușița la Tg Jiu aval pod DN 67 , Târgu- Jiu- Drobeta Turnu Severin, lucrare ce constă în decolmatarea secțiunii albiei minore pe o lungime de 1000 m și consolidarea malului cu piatră de carieră pe 150 m.
Prin executarea acestei lucrări cu două utilaje (1 buldozer și 1 excavator) se realizează secțiunea optimă de tranzitare a viiturilor, se corectează malurile erodate, asigurând punerea în siguranță a acestui obiectiv aflat în administrare proprie”, a scris Apele Române-SGA Gorj.
De asemenea, în perioada următoare vor urma lucrări pe râurile: Galbenu, Amaradia, Ciocadia, Gilort și Motru și se va continua executarea defrișării vegetației și arboretului pe cursurile de apă: Pocruia, Gilort și Șușița.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
8.1 ° C
8.1 °
8.1 °
64 %
1.5kmh
0 %
mar
10 °
mie
16 °
joi
20 °
vin
21 °
sâm
18 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!