28.6 C
Târgu Jiu
• miercuri, 5 august 2020
Actualitate Dezvăluiri Firma unui fost senator s-a lipit la contractele pentru materiale anti-COVID ale...

Firma unui fost senator s-a lipit la contractele pentru materiale anti-COVID ale DSP Gorj

Pandemia de COVID-19 este mană cerească pentru unii afaceriști care s-au orientat rapid, și-au diversificat domeniul de activitate și au intrat pe piața echipamentelor medicale de protecție împotriva noului coronavirus. Cele mai multe instituții publice au alocat resurse financiare serioase pentru achiziționarea de mănusi sterile, măști, combinezoane, ochelari de protecție, dar și dezinfectanți. Spre exemplu, Direcția de Sănătate Publică Gorj a făcut ”cumpărături” pentru COVID, în ultimele patru luni, de sute de mii de lei, și mai multe firme, printre care și cea a fostului senator vîlcean Dorel Jurcan, a avut felia ei.

Partea leului pentru domnul senator

Abonată la bani publici, având numeroase contracte încheiate cu diverse instituții publice din țară, Dolex Com SRL, deținută de fostul senator PDL de Vâlcea, Dorel Jurcan, s-a lipit, în perioada pandemiei, și la câteva zeci de mii de lei de la Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Chiar dacă, potrivit ultimelor situații financiare publice, firma a derulat afaceri de peste 14 milioane de lei și a generat un profit de peste 1 milion de lei, Dolex Com SRL a livrat, pe lângă hârtie A4, de 9.500 de lei și echipamente medicale. Astfel, DSP a cumpărat de la firma lui Jurcan, în data de 5 mai a.c., mănuși, în valoare de 6.900 de lei, iar peste o săptămână a mai luat o tranșă, de aceeași sumă. În total, 13.800 de lei doar pe mănuși. Pe 14 mai, firma s-a lipit și la un contract pentru furnizare măști, în valoare de 34.000 de lei.
DSP a mai cumpărat măști de la Chronos Trade SRL (2.600 de lei) Primex Medical SRL (2.500 de lei) și Kalina Sales SRL (5.900 de lei) și combinezoane de la Mentor SRL (8.400 de lei).
DSP a încheiat trei contracte pentru echipamente cu CN Unifarm, în valoare totală de 257.000 de lei, și unul pentru dezinfectant COVID de 50.000 de lei.

Dezinfectanți de la o firmă controversată

Rebemedical SRL s-a lipit și ea la trei contracte cu DSP Gorj: unul în 13 aprilie, pentru dezinfectant mâini, în valoare de 45.000 de lei și alte două contracte, ambele în 11 mai, pentru dezinfectanți, care totalizează 52.000 de lei.

Societatea e una controversată, după ce, în urmă cu patru ani, Corpul de Control al Prim-Ministrului a prezentat un raport al verificărilor făcute în cazul copiilor internați cu afecțiuni grave la Spitalul de Pediatrie din Pitești și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Maria Sklodowska Curie.
Raportul spunea clar că exista posibilitatea ca la îmbolnăvirea copiilor ar fi putut contribui un lot de vaccinuri Hexaxim adus din Kazahstan. Iar în cele două unități medicale s-au folosit dezinfectanți de la comapaniile Hexi Pharma și Rebemedical. În luna februarie 2016, trei bebeluși din Argeș au murit din cauza sindromului hemolitic uremic (SHU).

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
28.6 ° C
28.6 °
28.6 °
39 %
3.3kmh
58 %
mie
29 °
joi
30 °
vin
29 °
sâm
30 °
Dum
28 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

Acces restricționat!