13.1 C
Târgu Jiu
• duminică, 25 octombrie 2020
Actualitate Firea nu exclude o viitoare candidatură la prezidenţiale, dar îşi doreşte, în...

Firea nu exclude o viitoare candidatură la prezidenţiale, dar îşi doreşte, în principal, să recâştige Capitala: „M-am ataşat foarte mult de bucureşteni”

Întrebată de Mihai Gâdea dacă peste patru ani va candida din nou pentru primăria Capitalei, Gabriela Firea a răspuns „Probabil că da, am putere de muncă”. Realizatorul emisiunii Sinteza Zilei a continuat apoi şi a intrebat-o pe Gabriela Firea dacă intenţionează să candideze şi la alegerile prezidenţiale din 2024. Aceasta a spus că nu exclude varianta unei candidaturi pentru cea mai înaltă funcţie în stat, dar ţelul ei rămâne Primăria Capitalei.

„M-am ataşat foarte mult de bucureşteni, sunt de 30 de ani bucureşteancă (…) iubesc Bucureştiul, ţin la oameni, am venit cu plăcere la serviciu. Probabil am şi greşit din entuziasm, din dorinţa de a face multe deodată, de a intra în diferite zone în care simţeam că nu s-a făcut mare lucru. De exemplu, în domeniul Sănătăţii.”

„Foarte multe investiţii în Sănătate, în aparatură de ultimă generaţie, în locuinţe pentru medici, să nu mai plece în străinătate, în cursuri de specializare pentru medici, investiţii în domeniul social, proiecte care ţin de familiile din Bucureşti – proiectele pt femeile însărcinate, naşterea copilului, cuplurile infertile, de asemenea, persoanele cu dizabilităţi – despre toţi aceşti oameni domnul care va fi viceprimarul Capitalei a spus că vor fi nişte ‘atârnache’. A-i face pe bucureşteni ‘atârnache’, mie mi s-a părut pur şi simplu de neacceptat.”, a spus Gabriela Firea în interviul acordat lui Mihai Gâdea.

Realizatorul emisiunii Sinteza Zilei i-a reamintit Gabrielei Firea că partidele de dreapta au reuşit să se unească şi, astfel, să o învingă. În tot acest timp, partidele de stânga, PSD, PRO-România, ALDE şi PPU-SL au candidat separat, iar asta a însemnat pierderea alegerilor pentru funcţia de primar de către un candidat de stânga.

Gabriela Firea a comentat: „A fost o influenţa negativă faptul că noi am rămas dezbinaţi în zona stângii şi dreapta s-a unit. Eu mi-am dorit foarte mult o alianţă cu PRO-România, ALDE şi PPU-SL. Am fost la foarte multe negocieri, din păcate acestea s-au blocat. Acum mi se transmite că PRO-România nu şi-a dorit în mod real o alianţă pe Bucureşti.

Gabriela Firea, despre trădarea lui Ponta şi Negoiţă: „Au vrut să lovească în mine”

Gabriela Firea spune că preşedintele PSD Marcel Ciolacu a stabilit cu Victor Ponta, liderul PRO-România, să nu organizeie o conferinţă de presă, într-o duminică, pentru a anunţa alianţa dintre PRO-România şi noul partid înfiinţat de Robert Negoiţa. Ponta ar fi fost de acord cu acest acord, pentru ca mai apoi să-l trădeze pe Ciolacu.

„În acea duminică, în care se promisese că nu se va mai anunţa acea alianţă, au organizat acel eveniment şi atunci concluzia domnului Ciolacu a fost clară că, de fapt, ei au mimat negocierile cu noi. Nu aveau în intenţie să intre cu noi într-o alianţă Social-Liberală, ci de fapt voiau să lovească în social-democraţi şi în mine”, spune Gabriela Firea despre trădarea lui Victor Ponta.

„(Victor Ponta) Îşi doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale de peste patru ani, dar eu nu-mi doresc, clar, să candidez la prezidenţiale. I-am spus chiar lui că doresc să particip la modernizarea Bucureştiului, iar dumnealui poate să participe la prezidenţiale.”

Actualitate

29 Sep, 21:32

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
13.1 ° C
13.1 °
13.1 °
80 %
0.5kmh
100 %
Dum
13 °
lun
18 °
mar
19 °
mie
19 °
joi
20 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!