12.2 C
Târgu Jiu
• luni, 26 octombrie 2020
Actualitate Firea, după ce Capitala a atins rata de infectare 3: "Scenariul roşu...

Firea, după ce Capitala a atins rata de infectare 3: „Scenariul roşu nu are cum să fie aplicat”. Explicaţiile primarului Bucureştiului

În plus, spune Firea, Bucureştiul nu poate intra încă în scenariul roşu, aşa cum arată datele, pentru că prefectul Capitalei este în concediu.

„Spitalele care sunt în subordinea Primăriei Capitalei au fost pregătite încă din martie şi sunt în continuare pregătite, şi cu medici şi asistenţi, de asemenea cu tratamentele necesare şi aparatura medicală.

De asemenea, avem un stoc considerabil de materiale sanitare şi de materiale de protecţie, deci suntem pregătiţi şi pentru această lună, dar şi până la sfârşitul anului, deci nu vor fi probleme cu aprovizionarea spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei.

Firea: Spitalele sunt pregătite din martie

Spitalele sunt pregătite, cei 19 manageri de spital aproape că nu şi-au mai luat o zi liberă în această perioadă.

Dar se raportează în continuare a la o cifră care nu mai este reală, pentru că numărul de locuitori din Bucureşti nu mai este de 2,1 milioane de acum 10 ani, avem 3,5 milioane de cetăţeni care locuiesc zilnic, aşa că aceast raportare nu este corectă, comparativ cu numărul mult mai mare de locuitori din Capitală.

Sunt foarte multe persoane, şi nu doar tinere, care locuiesc în Bucureşti fără acte de identitate şi nici măcar nu au flotant (angajaţi în companii multinaţionale, bunici din alte judeţe veniţi să-şi crească nepoţii).

Firea: Acest scenariu roşu nu are cum să fie aplicat. Rata de infectare se raportează la o cifră depăşită de 10 ani

Acest scenariu roşu nu are cum să fie aplicat câtă vreme rata de infectare se raportează la o cifră care este depăşită de 10 ani. Nu spun că situaţia este roz, dar în niciun caz nu suntem la 3,02 la mie”, a declarat Gabriela Firea, duminică la Antena 3.

În ceea ce priveşte întâlnirea şi decizia autorităţilor pentru intrarea, oficial, în scenariul roşu, primarul în funcţie al Capitalei spune că acest lucru nu este realizabil încă.

„Deciziile se iau la nivelul Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă care trebuie să fie convocat de prefectul Capitalei, care este în concediu”, a explicat Firea.

Duminică, au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, şi 60 de oameni au murit.

Până duminică, 18 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 5.872 de bolnavi au murit.

Ce restricţii se impun în Bucureşti, după depăşirea pragului de 3 infectări la 1.000 de locuitori

1. Masca, obligatorie în toate spaţiile publice

2. Şcolile intră în scenariul roşu, toate cursurile se ţin online

3. Restaurantele, teatrele şi cinematografele se închid

Sursa: Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
81 %
0.5kmh
100 %
lun
18 °
mar
19 °
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!