11.1 C
Târgu Jiu
• miercuri, 28 octombrie 2020
Actualitate Evoluția prețurilor la IMOBILIARE, la aproape două luni de la startul carantinei

Evoluția prețurilor la IMOBILIARE, la aproape două luni de la startul carantinei

Cum arată prețurile imobiliare în România, potrivit unor studii recente.

Preţurile la imobiliare în România s-au menţinut în timpul carantinei, potrivit unor studii recente. La nivel naţional, media a înregistrat o scădere uşoară de 1,7%, după o creştere iniţială de 1,8% în luna martie a anului curent. Astfel, preţul mediu pe metrul pătrat util este de 1.367 euro la apartamente.
În luna aprilie, au fost scoase la vânzare cu 46% mai puţine apartamente vechi, iar numărul cumpărătorilor activi a cunoscut o creştere cu 14% mai mult în ultima săptămână decât la începutul lunii aprilie.
În marile oraşe, evoluţia preţurilor a cunoscut un trend ascendent la imobilele noi, în schimb, segmentul vechi a cunoscut o scădere uşoară.
Capitala rămâne în topul oraşelor unde preţul a avut un trend ascendent, în medie preţul fiind de 1.423 euro pe m2 util de la o medie de 1.395 euro m2 util, cu toate că în luna martie scăderea a fost de minus 3,4%.
Şi în Cluj s-a observat creştere în medie cu 1,5% la locuinţele noi, preţul apartamentelor vechi scăzând cu 0,9%, cea mai mare creştere a preţurilor înregistrându-se însă în Iaşi, unde creşterea a fost de 4,6% la locuinţele noi.
La polul opus se află Constanţa, unde preţurile la vânzare au înregistrat scăderi atât la imobilele vechi cât şi la cele noi.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
11.1 ° C
11.1 °
11.1 °
80 %
0.6kmh
100 %
mie
17 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
17 °
Dum
15 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!