12.8 C
Târgu Jiu
• joi, 1 octombrie 2020
Interes Public Educație fizică în vreme de pandemie: elevii vor face sport în fața...

Educație fizică în vreme de pandemie: elevii vor face sport în fața calculatorului!

Noul an școlar se apropie cu pași repezi! De data aceasta, oficialii din Guvern, dar și reprezentanții administrațiilor locale, au mai multe emoții ca elevii. De vină este situația actuală, creată de pandemia de Coronavirus. Toți factorii decizionali, încearcă să găasească cele mai bune soluții pentru ca elevii să aibă parte de carte, în condiții care îi expun cât mai puțin riscului de a contacta temutul virus. Cea mai recent idee venită chiar de la ministrul Tineretului și Sportului, are legătură cu orele de educație fizică. Ionuţ Stroe a afirmat că o parte din acestea se vor desfășura online!

Ziua și modificările! Structura noul an școlar le dă mari bătăi de cap reprezentanților Guvernului și tuturor celor implicați în acest proces. Așa se face că, părinții și elevii abia mai țin pasul cu modificările anului școlar, care vin ca pe bandă. Ultima dintre ele are legătură cu sportul și… dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs.

Începând din anul şcolar viitor, elevii vor face mai multe ore de educație fizică, iar o parte dintre acestea se vor desfăşura on-line, din cauza pandemiei de Coronavirus.

„Deja am gândit acest lucru împreună cu Ministerul Educaţiei. Vom avea o oră în plus, această oră va fi adaptată condiţiilor în care ne desfăşurăm viaţa până vom avea o soluţie medicală. 

Am realizat un parteneriat cu Comitetul Olimpic Român şi cu Ministerul Educaţiei prin care toţi profesorii de sport din România vor avea soluţii digitale, apropos de ore de sport on-line, exerciţii care evită contactul, aglomerarea terenurilor de sport”, a declarat, marţi, ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe.

În timp ce autoritățile încearcă să găsească soluții pentru noul an școlar, în mediul online tot mai mulți părinți afirmă că nu își vor lăsa copiii să meargă la cursuri.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
12.8 ° C
12.8 °
12.8 °
74 %
0.7kmh
64 %
joi
15 °
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
25 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!