15.6 C
Târgu Jiu
• miercuri, 28 octombrie 2020
Actualitate Drama polițistului ucis la Londra. A fost împușcat de suspectul încătușat chiar...

Drama polițistului ucis la Londra. A fost împușcat de suspectul încătușat chiar în secția de poliție

Biroul Independent pentru Conduita Ofițerilor de Poliție (IOPC), care investigează drama, a confirmat că suspectul, al cărui nume nu fusese încă făcut public vineri, a fost reținut pentru posesie de droguri și muniție și era încătușat în momentul în care l-a împușcat pe polițist.

Arestarea a fost realizată de doi polițiști iar Ratana, care mai avea două luni până la pensie, este cel care urma să-l percheziționeze pe deținut.

Descris de colegii săi drept „un ofițer devotat, cu inimă mare”, polițistul a fost împușcat în piept de bărbatul de 23 de ani, pe care-l arestase mai devreme și pe care se pregătea să-l percheziționeze cu un detector de metale.

Relatări anterioare acreditau versiunea conform căreia ofițerul se pregătea să-i măsoare suspectului temperatura, în cadrul procedurilor preventive anti-coronavirus.

Suspectul încătușat a încercat să se sinucidă după ce a tras asupra polițistului

Imediat după ce a tras asupra ofițerului, suspectul a întors arma asupra sa și a apăsat, din nou, pe trăgaci.

Atât polițistul, cât și suspectul au ajuns la spital, însă primul nu a supraviețuit iar cel de-al doilea era, vineri noaptea, în stare critică.

Controversa care bulversează poliția și jurnaliștii este legată de faptul că un suspect a putut să introducă arma în sediul poliției după ce a fost încătușat cu mâinile la spate și după ce asupra sa au fost găsite droguri și muniție.

Directorul regional al IOPC, Sal Naseem, a confirmat că de la locul tragediei a fost recuperată o armă de foc care nu aparținea poliției și care urma să fie supusă expertizei balistice.

Actualitate

25 Sep, 16:45

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
15.6 ° C
15.6 °
15.6 °
63 %
0.8kmh
100 %
mie
17 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
17 °
Dum
15 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!