12.8 C
Târgu Jiu
• joi, 1 octombrie 2020
Actualitate Dr.Theo Trandafirescu (New York): Vaccinul COVID-19 se ține la minus 70 de...

Dr.Theo Trandafirescu (New York): Vaccinul COVID-19 se ține la minus 70 de grade Celsius. Puține clinici și spitale din România au condiții pentru asta

De exemplu, vaccinul la care lucrează compania Pfizer are nevoie să fie păstrat la minus 90 de grade Fahrenheit (minus 67 grade Celsius). Pe de altă parte, reputatul medic trage un semnal de alarmă în privința implicării politicului în știință.

„În ultima perioadă, ne uităm în toată lumea, au fost date aprobări de urgență pentru niște medicamente și vaccinuri în care nu s-a dovedit siguranța 100%. Au fost promițătoare, dar nu s-a dovedit siguranța lor 100%. De exemplu, ce au în comun politica cu știința: medicamentul antimalarial promovat de SUA, un vaccin rusesc și un tratament cu plasmă. Pe 28 martie, FDA-ul a aprobat un medicament antimalarial, promițător, dar datele au fost anecdotice, deci nu trebuia aprobat.

Pe 11 august, președintele Putin a declarat că va vaccina populația Rusiei cu un vaccin promițător, nu spun nu, dar a fost testat numai pe 76 de pacienți și nu au raportat nicio dată. Pe 20 august, Donald Trump a spus să dăm plasmă la toți pacienții. Promițător tratamentul, dar comisionarul Hahn, șeful FDA, a făcut o greșeală de date epidemilogice, de statistică esențială, intenționată sau nu, cu riscul relativ al acestor boli. S-a aprobat și lumea științifică a devenit puțin alertată ca politica să nu influențeze aprobări date pe rapid”, a spus dr. Theo Trandafirescu.

Dr. Theo Trandafiresc au explicat de ce va dificilă calea unui vaccin din laboratoare către oameni.

„Vom avea un vaccin grăbit și friguros – asta vă pot spune sigur. Din aceste nouă companii care sunt în cursă contracronometru, două sunt în față, în acest moment: Moderna și Pfizer. Ca să ții un vaccin Moderna îți trebui minus 4 grade Fahrenheit. Ca să ții un vaccin dezvoltat de Pfizer, momentan, poate se vor îmbunătăți, îți trebuie minus 90 de grade Fahrenheit. Nu toate clinicile și spitalele au această disponibilitate, deci sunt cerințe și standarde foarte mare și pretențioase pentru depozitarea, transportarea și administrarea acestui vaccin. Eu cred că doar anumite spitale au aceste temperaturi extreme, momentan. Deci trebuie lucrat la coordonare și la logistică”, a conchis medicul.

Actualitate

13 Sep, 23:12

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
12.8 ° C
12.8 °
12.8 °
74 %
0.7kmh
64 %
joi
15 °
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
25 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!