20.2 C
Târgu Jiu
• sâmbătă, 24 octombrie 2020
Actualitate Dr. Musta, avertisment după bilanţul COVID: Intrăm într-o fază necontrolabilă a pandemiei....

Dr. Musta, avertisment după bilanţul COVID: Intrăm într-o fază necontrolabilă a pandemiei. Dacă nu se iau măsuri, vom pierde bătălia cu virusul

Medicul atrage atenţia că, dacă nu sunt respectate măsurile de prevenție şi nu se vor lua decizii în plus, România riscă să intre într-o fază incontrolabilă a pandemiei.

Dr. Virgil Musta: Riscăm să pierdem bătălia cu virusul

Sistemul medical este aproape de limita eficienței şi dacă nu se iau măsuri, „vom pierde bătălia cu virusul”, a avertizat dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, potrivit digi24.ro.

Marţi, au fost înregistrate 2.121 de cazuri noi COVID şi 73 de decese, iar 608 bolnavi sunt internați la Terapie Intensivă. 

„Eu cred că intrăm într-o fază necontrolabilă a pandemiei, ceea ce e foarte greu de manageriat. M-am uitat la ceea ce s-a întâmplat în Italia, când pacienții au scăpat de sub control. Și ați văzut care au fost consecințele, ce tragedii au fost. 

Dr. Musta: Va fi multă, multă tragedie în familiile noastre

În momentul când vor ajunge atât de multe cazuri încât să ne copleșească și să nu mai știm ce să facem, nu știm pe cine să lăsăm acasă, unde putem să-i tratăm, va fi multă, multă tragedie în familiile noastre”, a avertizat medicul.

„Nu știm ce facem în continuare, se încearcă să se găsească soluții, dar este un moment dificil pentru sistemul nostru de sănătate și pentru populație pentru că, vedeți, consecințele sunt foarte tragice, un număr foarte mare de decese”, a mai spus medicul Musta.
 

Politică

06 Oct, 15:15

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
ploaie ușoară
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
41 %
0.4kmh
100 %
sâm
19 °
Dum
16 °
lun
19 °
mar
20 °
mie
19 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!