17.6 C
Târgu Jiu
• vineri, 23 octombrie 2020
Actualitate Dovada haosului: o directoare de la INSP spune că mersul la biserică...

Dovada haosului: o directoare de la INSP spune că mersul la biserică nu a provocat niciun focar de COVID. O comună, în carantină după un pelerinaj

Mihai Gâdea a prezentat la ‘Sinteza Zilei’ un raport al INSP privind focarele de COVID nou apărute în perioada 28 septembrie – 11 octombrie.

Potrivit documentului:

– 72 de focare, reprezentând 627 de cazuri au fost semnalate în unităţile medico-sanitare

– 63 de focare, 1190 cazuri au apărut în centre rezidenţiale pentru copii sau vârstnici

– 60 de focare, 365 cazuri au fost semnalate în instituţii pulice

– 40 de focare, 186 de cazuri au fost raportate în unităţi de învăţământ

Întrebată de Mihai Gâdea dacă există şi focare cauzate de mersul la biserică, sau în pelerinaje, directoarea Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor din cadrul Inspectoratului Naţional de Sănătate Publică (INSP), Adriana Pistol a declarat că nimeni nu a raportat apariţia unui focar din cauza mersului la biserică.

Haos în instituţii. Nu se cunosc informaţii esenţiale despre evoluţia pandemiei

Declaraţia directorului din cadrul INPS arată haosul în care se zbat instituţiile statului, care nu comunică între ele în această pandemie.

Dovada o găsim dacă mergem în comuna Cuca din Galaţi, băgată în carantină săptămâna trecută, după ce o localnică a adus virusul COVID în comunitate. Femeia s-a întors dintr-un pelerinaj la mânăstirile din Moldova. A luat virusul de acolo şi l-a dat localnicilor din Cuca.

„Pacientul zero a fost acum trei săptămâni, de la o doamnă care a fost în pelerinaj la bisericile din Moldova. Dumneaei a fost identificată cu focar, a fost internată în spital. A revenit acasă. În momentul de faţă, doamna nu mai are probleme, dar de la ea au luat infecţia şi alte persoane”, a declarat pentru Antena 3 primarul din Cuca, Vlad Mihăiţă.

cuca

Ordinul de instituire a carantinei pentru cel puţin 14 zile a fost adoptat de Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, la solicitarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
17.6 ° C
17.6 °
17.6 °
39 %
0.7kmh
7 %
vin
21 °
sâm
20 °
Dum
15 °
lun
16 °
mar
19 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!