12.2 C
Târgu Jiu
• luni, 26 octombrie 2020
Actualitate Donație de 90.000 de lei pentru spitalul de la Târgu Cărbunești

Donație de 90.000 de lei pentru spitalul de la Târgu Cărbunești

OMV Petrom contribuie cu suma de 90.000 de lei pentru achiziția de echipamente medicale de specialitate pentru Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești, care a fost desemnată ca unitate sanitară suport unde se internează și tratează pacienții confirmați cu coronavirus din județul Gorj
Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de aparatură specifică (aparat ventilație, aparat radiologie mobil, aparat anestezie, injectomat, monitor funcții vitale, defibrilator, electrocardiograf, paturi ATI) și echipamente medicale de protecție (bonete, combinezoane, halate, mănuși, măști, ochelari, viziere) pentru a trata, preveni și combate răspândirea virusului COVID-19.

„În incinta spitalului, s-au efectuat lucrări de construcții și amenajări ale circuitelor speciale ce se impun în această nouă situație, lucrări ce au presupus cheltuieli suplimentare mari. De asemenea, ne-au fost și ne sunt în continuare necesare resurse financiare, pentru achiziționarea de aparatură medicală, echipament de protecție, materiale sanitare, dezinfectanți, pentru protejarea personalului medical. Astfel, în urma apelului nostru la solidaritate, pe lângă alte societăți, sprijinul financiar al OMV Petrom ne-a fost de mare utilitate, pentru achiziționarea de aparatură medicală și material de protecție. Cu aparatura medicală achiziționată s-a completat dotarea secției ATI a spitalului unde sunt internate cazurile grave, confirmate COVID-19”, a declarat Diana Călinoiu, director financiar contabil la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti.
“Suntem alături de cadrele medicale de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești și sprijinim eforturile acestora pentru gestionarea crizei. Sistemul medical din țara noastră este pus la grea încercare în această perioadă, motiv pentru care ne implicăm activ în sprijinirea acestuia”, a declarat Tiberiu Amzăr, Director Zonă de producție Oltenia.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
81 %
0.5kmh
100 %
lun
18 °
mar
19 °
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!