15.3 C
Târgu Jiu
• joi, 22 octombrie 2020
Actualitate Document. România bagă în carantină cetățenii acestor state! Dacă vii dintr-una din...

Document. România bagă în carantină cetățenii acestor state! Dacă vii dintr-una din țările de pe listă, intri în izolare 14 zile

Sunt 37 de țări considerate „de risc” iar persoanele care vin din oricare din aceste state și intenționează să stea în România mai mult de 3 zile intră, obligatoriu, în carantină pentru 14 zile.

Pe listă se află Israel, Spania, Cehia, Republica Moldova, Franta, Olanda, Gibraltar, Belgia, Marea Britanie, Luxemburg, Danemarca, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Austria și Statele Unite ale Americii.

Lista completă poate fi consultată aici.

Conform anunțului făcut luni de autorități, sunt exceptate de la măsura carantinării automate „persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 72 de ore și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național„.

Persoanele care sosesc în România din statele prevăzute în lista menționată și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în cea de-a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Sărbătorile religioase, organizate doar cu și pentru localnici

O altă restricție se referă la sărbătorile religioase: este permisă organizarea acestora numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități.

Hotărârea Comintetului Național pentru Situații de Urgență mai obligă Comitetele judeţene de pentru situații de urgenţă (și pe cel al Municipiului București) să intre în ședință extraordinară, în cel mult 48 de ore, în vederea analizării detaliate a situației epidemiologice de la nivelul fiecărei localității și a dispunerii, de urgență, a măsurilor pentru diminuarea impactului riscului „conform prevederilor legale aprobate prin hotărârile Guvernului și cele ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență”

Actualitate

05 Oct, 15:30

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
15.3 ° C
15.3 °
15.3 °
50 %
0.6kmh
2 %
joi
17 °
vin
21 °
sâm
20 °
Dum
14 °
lun
14 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!