19.2 C
Târgu Jiu
• joi, 22 octombrie 2020
Social DNA dă lovitura! Sorina Pintea este dată în judecată pentru luare de...

DNA dă lovitura! Sorina Pintea este dată în judecată pentru luare de mită

Biroul de Informare și Relații Publice a transmis că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au depus cererea de trimitere în judecată a doamnei Pintea  Sorina pentru luare de mită.

La data faptei era manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, pe motivul de comitere a infracțiunii de luare de mită, în formă continuată cu cele două acte necesare.

Procurorii DNA au aflat fapul că în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020 a primit printr-un intermediar de la o societate comercială, în două tranșe sume mari de bani.
În prima tranșă ar fi primit 10.000 de euro iar în cea de-a doua 120.000 lei.

Sumele reprezentau un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect  amenajarea unui bloc de spital și anume Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare”,

Aceasta a primit banii în incinta respectivă cu pretextul că avea de rezolvat acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asiguratoriu asupra a două terenuri ce aparțin inculpatei. Dosarul a fost trimis spre judecare către Tribunalului București pe motiv de infracțiune și  complicitate la luare de mită în formă continuată.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
câțiva nori
19.2 ° C
19.2 °
19.2 °
36 %
1.1kmh
15 %
joi
19 °
vin
21 °
sâm
20 °
Dum
14 °
lun
14 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!