7.9 C
Târgu Jiu
• joi, 22 octombrie 2020
Actualitate Disperare în HoReCa: 12 mii de restaurante se închid, de miercuri, în...

Disperare în HoReCa: 12 mii de restaurante se închid, de miercuri, în Capitală. „Pragul de 1,5 la mie este fals”

„Vom trimite Guvernului doleanțele noastre și vom decide ce vom face în continuare dacă nu ajungem la un rezultat comun”, a spus el, adăugând că eventualele proteste ale lucrătorilor și patronilor din industrie, anunțate neoficial, reprezintă „inițiative individuale”.

Petrescu spune că închiderea unităților din HoReCa este nejustificată și reamintește că România este „ultima țară” (din Europa, n.r.) care, după încetarea stării de urgență, a permis redeschiderea restaurantelor și cafenelelor.

„Suntem afectați major, măsura nu are un termen de aplicare. Este fals procentul de 1,5 (rata de transmisibilitate la mia de locuitori, de la care se închid restaurantele). Este fals pentru că se raportează la o populație a Capitalei de 2,1 milioane de locuitori, ceea ce e ridicol”, a argumentat președintele HORA.

Statisticile oficiale spun, într-adevăr, în București sunt ceva mai mult de 2 milioane de rezidenți însă surse familiare cu situația reală, între care fostul primar Gabriela Firea, susțin că numărul real este de circa 4 milioane, valoare care, dacă ar fi luată în calcul, ar înjumătăți rata de transmisibilitate comunicată de autorități.

Politică

06 Oct, 18:40

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
7.9 ° C
7.9 °
7.9 °
60 %
0.7kmh
91 %
joi
19 °
vin
21 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
12 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!