10.7 C
Târgu Jiu
• marți, 27 octombrie 2020
Actualitate Sănătate Descoperiri uimitoare! Un test de sânge care poate verifica mai mult de...

Descoperiri uimitoare! Un test de sânge care poate verifica mai mult de 50 de tipuri de cancer

Un test simplu de sânge poate verifica mai mult de 50 de tipuri de cancer, adesea înainte de orice semne sau simptome, spun oamenii de știință de la Harvard.
Acest test ar putea ajuta diagnosticarea tumorilor mai devreme, atunci când sunt mai ușor de tratat și, în mod ideal, vindecarea, speră experții.

Mai mult de 99% din rezultatele pozitive sunt corecte însă este crucial să se facă verificări în continuare pentru confirmarea oficială.

Datele temporare de testare efectuate sugerează că testul este mai util de folosit pentru a detecta boli mai avansate decât în a detecta începutul de cancer.

În funcție de cazul în care este folosit se va dovedi și cat de mare este utilitatea și impactul său în omenire

Cum funcționează?

Testul urmărește modificările chimice cu privire la codurile genetice – ADN-ul fără celule – care se scurge din tumori în fluxul sanguin.

Cercetătorii de la Școala Medicală Harvard au testat peste 4.000 de probe de la pacienți,  unele cu cancer și altele fără cancer. Au fost incluse teste la peste 50 de tipuri de cancer, cum ar fi  cancerul de intestin, plămân, chiar și ovarul.

În 96% din probe, testul a detectat cu exactitate tipul de cancer.

Ce spun experții?

Unul dintre cercetătorii de frunte, prof. Geoff Oxnard, a declarat: „Acest test de sânge pare să aibă toate caracteristicile necesare pentru a fi utilizate la scară de populație, ca test de detectare multiplă a cancerului”.

Oameni din toată lumea sunt interesați de acest test.

Pe baza acestei validări clinice de succes la mii de pacienți, testul a fost lansat de fapt pentru utilizare limitată în studiile clinice.

Dar înainte ca acest test de sânge să fie utilizat în mod obișnuit, probabil va trebui să se vadă  rezultatele studiilor clinice pentru a înțelege mai complet performanța testului.

David Crosby, directorul de detectare precoce al Cancerului din Londra, a declarat: „Detectarea cancerului în cele mai timpurii faze ale lor, atunci când sunt mai puțin agresive și mai tratabile, are un potențial imens de a salva vieți și avem foarte mult nevoie de inovații tehnologice care să transforme acest potențial în realitate”.

Dacă acest test va fi implementat și este dovedit eficient la detectarea cancerului în rimele etape de dezvoltare ale acestuia, ar putea deveni un instrument indispensabil pentru detectarea timpurie a simptomelor și tratarea din timp a cancerului.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
10.7 ° C
10.7 °
10.7 °
84 %
0.9kmh
0 %
mar
19 °
mie
18 °
joi
19 °
vin
15 °
sâm
12 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!