15 C
Târgu Jiu
• marți, 29 septembrie 2020
Economie Business Deciziile de achiziție imobiliară în funcție de etapa de viață la care...

Deciziile de achiziție imobiliară în funcție de etapa de viață la care ne aflăm

Un material semnat Domina Imobiliare, cea mai mare agenție de profil din Oltenia

Niciunde nu e mai bine ca Acasă, am spune cu toții, dar haideți să vedem cum influențează etapa de vârstă la care ne aflăm deciziile de tranzacționare imobiliară.

  1. Tinerii. Studenți sau proaspăt absolvenți, tinerii aleg, de cele mai multe ori, să închirieze o locuință adaptată nevoilor momentului și vârstei. Atribute precum bugetul, poziționarea în raport cu facultatea sau cu locul de muncă, precum și utilitatea spațiului sunt definitorii pentru acest segment. În cazul achiziției imobiliare, decizia are la bază o analiză amănunțită, pe termen mediu și lung, care include mărirea familiei și chiar posibilitatea de a transforma locuința cumpărată într-o strategie de generare a unui venit pasiv.

Extrem de interesant este, însă, că odată cu dezvoltarea anumitor sectoare de afaceri și cu extinderea mediului privat, tinerii sunt un segment cu potențial mare de investiție în spații comerciale sau de birouri. Fie că vorbim despre cabinete medicale, despre saloane de înfrumusețare, de turism, de birouri dedicate prestării de servicii sau de medii de producție, acestea au un apetit crescut pentru segmentul tânăr.

  1. Etapa de vârstă ce pornește de la 30 de ani a adulților este cea în care se regăsesc cele mai multe oferte de vânzare, dar și de închiriere, atât pentru apartamente, case, spații comerciale sau clădiri de birouri, pentru depozite sau chiar ansambluri rezidențiale. Deciziile de achiziție au la bază argumente preponderent raționale, factorul emoțional fiind un atribut care însoțește anumite tipologii de tranzacții (cum ar fi, de exemplu, casele sau terenurile ce ascund povești și ce dau liber imaginației, dar și oportunităților pe termen lung).

Nișa achizitorilor sau vânzătorilor cu vârstă matură este definită prin alegeri determinate de planuri de extindere a familiei, de construire a unei afaceri, de generare a unui venit pasiv sau de investire, bugetele disponibile și capacitatea de negociere fiind diferite în comparație cu segmentul mai tânăr.

  1. Alegerile seniorilor. Conform trendurilor din afara granițelor și datorită contextului actual, o parte a seniorilor simte nevoia migrației către spații verzi, cu deschidere de teren, care să ofere o alternativă în petrecerea timpului în aer liber. O altă parte, însă, alege un plus de confort redat prin mutarea în apartamente aproape de centrul orașului și de cele mai importante puncte de interes. Pentru acest segment de vârstă, însă, contextul personal poate face diferența.

Pentru fiecare dintre clienții noștri, avem, însă, oferte ce pot asigura îndeplinirea obiectivelor conforme cu vârsta, cu bugetele ce urmează a fi investite, echipa Domina Imobiliare înțelegând cerințele clienților și identificând varianta potrivită.

Contact:

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
ploaie ușoară
15 ° C
15 °
15 °
85 %
0.8kmh
100 %
mar
21 °
mie
20 °
joi
15 °
vin
20 °
sâm
15 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!