15.8 C
Târgu Jiu
• joi, 22 octombrie 2020
Actualitate Decizie de ultim moment la Gorj. Vezi ce a decis Ministrul Sănătății...

Decizie de ultim moment la Gorj. Vezi ce a decis Ministrul Sănătății în privința pacienților cu coronavirus!

Toate spitalele din județ vor trata pacienți bolnavi de COVID. Decizia vine de la centru după ce Ministrul Sănătații a decis să nu desemneze la Gorj un al doilea spital COVID

Ministerul Sănătații a respins ideea de a desemna încă un spital Covid, în Gorj. Se va merge pe suplimentare paturilor pentru ca fiecare unitate să poată să trateze cazuri pozitive.

„Încă de săptămâna trecută, de când a crescut îngrijorător numărul cazurilor pozitive la nivelul județului, autoritățile au încercat să găsească cele mai bune soluții pentru a primi aceste persoane și pentru a avea unde să le interneze. S-au luat mai multe variante în discuție. Una dintre ele a fost desemnarea unui al doilea spital-suport. A doua variantă era ca fiecare unitate sanitară din județ să își suplimenteze paturile pentru a primi cazurile ușoare de pozitivi, iar a treia variantă era cea cu secția externă, și anume hotelul de la Stadionul Municipal, care să primească tot cazurile ușoare de pozitivi. Aceste variante au fost trimise la Ministerul Sănătății, iar joi ministrul Sănătății a emis un ordin prin care s-a actualizat lista spitalelor din județe care să primească persoanele pozitive. La nivelul județului Gorj s-a luat decizia ca fiecare unitate spitalicească din județ, pe lângă cele două spitale din Cărbunești și Târgu Jiu, care primesc deja pozitivi, fiecare unitate să își suplimenteze locurile pentru a oferi asistență medicală persoanelor pozitive”, a transmis Corina Belteu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
nori împrăștiați
15.8 ° C
15.8 °
15.8 °
45 %
1.3kmh
29 %
joi
19 °
vin
21 °
sâm
20 °
Dum
14 °
lun
14 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!