20.2 C
Târgu Jiu
• sâmbătă, 24 octombrie 2020
Actualitate Cum va fi vremea în luna octombrie. ANM a publicat prognoza: Nu...

Cum va fi vremea în luna octombrie. ANM a publicat prognoza: Nu este normal pentru mijlocul toamnei

În ce priveşte precipitaţiile, acestea vor fi normale la începutul lunii octombrie, urmând ca după jumătarea lunii este să fie deficitare în unele zone.

Administraţia Naţională de Meterologie (ANM) a emis, vineri, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

În săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată, local, în regiunile estice și sud-estice.

Ploile lipsesc în partea de sud

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, centrale, nordice și nord-estice, iar în regiunile sudice va fi în general deficitar.

În săptămâna 5 – 12 octombrie, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-vest, dar și ușor mai coborâte în sud-est. 

Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, şi la sfârşitul lui octombrie

În perioada 12 – 19 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. 

În săptămâna 19 – 26 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile din nord- vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. 
 

Actualitate

25 Sep, 11:15

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
ploaie ușoară
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
41 %
0.4kmh
100 %
sâm
19 °
Dum
16 °
lun
19 °
mar
20 °
mie
19 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!