6.8 C
Târgu Jiu
• marți, 20 octombrie 2020
Actualitate Cum se va institui carantina în București. Se pregătesc noi măsuri de...

Cum se va institui carantina în București. Se pregătesc noi măsuri de restricție pentru Capitală

În mod oficial, confirmarea de la Purtătorul de Cuvânt al prefecturii Capitalei a și venit, acesta declarând că sunt îndeplinite acele condiții pe baza cărora se iau în discuție noi măsuri de restricție pentru București. Cu alte cuvinte, în zilele următoare pot fi insituite noi măsuri în Capitală, însă, până în acest moment, nu a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. 

Potrivit surselor, este posibil ca la început, să nu intre în carantină sectoare întregi, ci numai anumite cartiere sau complexe rezidențiale, unde apar focarele. De asemenea, pot intra în carantină anumite artere principale sau străzi dacă numărul de cazuri nu poate fi ținut sub control. 

”Încă nu avem o solicitare de convocare a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, dar multe dintre criteriile care predispun sau trimit la o analiză pentru schimbarea anumitor măsuri sunt îndeplinite. Ne referim la acele criterii care deschid calea pentru o nouă analiză.

S-a vehiculat deja în spațiul public despre tot felul de măsuri, carantinare zonală, știți că se poate carantina doar un anumit perimetru.

Atunci când se va carantina, dacă se va dispune această măsură, se carantinează un anumit perimetru. Perimentru înseamnă 4 străzi sau zonele adiacente unei unități de învățământ sau ale unui centru rezidențial”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei. 

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
6.8 ° C
6.8 °
6.8 °
68 %
1.2kmh
0 %
lun
7 °
mar
15 °
mie
16 °
joi
20 °
vin
21 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!