12.6 C
Târgu Jiu
• marți, 20 octombrie 2020
Actualitate Cum a fost aplicată metoda "votul anulat". Unii candidaţi au pierdut alegerile...

Cum a fost aplicată metoda „votul anulat”. Unii candidaţi au pierdut alegerile în acest mod la câteva voturi

Acesta a obţinut 614 voturi, cu 6 voturi mai puţine faţă de cel care a câştigat alegerile. PMP-istul susţine că în secţiile de vot din localitate au fost anulate aproximativ 50 de buletine pentru alegerea primarului pentru că păreau neştampilate.

„Erau buletine albe. Secţiile 386 şi 387 au fost organizate într-o şcoală generală care este închisă de 7 ani şi unde iluminatul este slab”, a declarat Radu Hojbotă, potrivit Adevărul. Aspectul a fost confirmat de primarul comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu, fost prim-vicepreşedinte PMP Suceava. El susţine că problema tuşului neimprimat pe buletine s-a înregistrat atât în secţiile de vot din comuna Ostra, unde s-au anulat 200 de voturi, cât şi în localitatea Şcheia.

„La Ostra au fost anulate peste 200 de voturi la primar şi Consiliul Judeţean şi asta se datorează faptului că cei care au organizat alegerile au tratat la şi altele tuşul care se foloseşte la ştampila de vot pentru amprenta votat”, a spus acesta.

Candidatul PSD la Primăria Scheia, Cristian Burac, a pierdut alegerile la o diferenţă de doar 19 voturi de primarul în funcţie, Vasile Andriciuc. Cristian Burac susţine că a cerut renumărarea voturilor, însă solicitarea nu a fost aprobată.

Acesta este convins că alegerile au fost fraudate şi susţine că are dovezi în acest sens. Din acest motiv va depune contestaţie şi plângeri la DNA.

Actualitate

01 Oct, 19:15

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
12.6 ° C
12.6 °
12.6 °
48 %
0.8kmh
0 %
mar
14 °
mie
15 °
joi
20 °
vin
21 °
sâm
21 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!