12.5 C
Târgu Jiu
• luni, 28 septembrie 2020
Actualitate Cum a afectat pandemia economia SUA. Trump: Economia noastră îşi revine în...

Cum a afectat pandemia economia SUA. Trump: Economia noastră îşi revine în forţă

Economia şi locurile de muncă sunt subiecte cu greutate în campania de peste Ocean. Candidatul democrat Joe Biden a promis să facă „tot ce trebuie” pentru a extinde împrumuturile pentru firmele mici și pentru a crește plățile directe către familiile afectate de pandemie. A anunțat recent taxarea companiilor care-și mută afacerile peste Ocean si nu plătesc taxe în Statele Unite. 

„Trump nu a împiedicat companiile să închidă fabrici şi să trimită locuri de muncă peste Ocean. A recompensat companiile care au redus locuri de muncă şi care au eşuat în a investi aici, acasă, oferindu-le miliarde de dolari în scutiri de taxe. Preşedintele Trump şi-a încălcat aproape orice promisiune pe care a făcut-o muncitorului american, şi a eşuat. Vom impune o taxă prin care vom penaliza companiile care evită să plătească taxe în Statele Unite şi trimit locuri de muncă peste hotare” susține Joe Biden. 

Fostul vicepreședinte al Statelor Unite susține creșterea salariului minim la nivel federal la 15 dolari pe oră si vrea să investească aproape două trilioane de dolari în energia verde.

Donald Trump: Economia noastră îşi revine în forţă. Veți vedea în curând 

De cealaltă parte, Donald Trump susține principiile platfomei „America First” . El a făcut eforturi pentru readucerea locurilor de muncă și a producției în Statele Unite. Președintele american a adoptat reduceri de impozit pe profitul companiilor și pe venit, și a semnat ordine executive care susțin produsele fabricate în Statele Unite. Aceste decizii au dus la crearea a aproape jumatate de milion de locuri de muncă în industria producătoare. 

„Economia noastră îşi revine în forţă, se reface foarte puternic, în anumite ramuri încercăm să limităm pierderile, şi asta dă roade, lucrăm îndeaproape cu guvernatorii, şi cred că asta dă rezultate, cred că veţi vedea asta curând”, a declarat Donald Trump.

Potrivit unui recent sondaj efectuat peste Ocean, doar 22% dintre americani consideră că momentul prezent este prielnic pentru a găsi un loc de muncă bun în Statele Unite.

Cum a afectat pandemia economia SUA. Trump: Economia noastră îşi revine în forţă

Coronavirus

13 Sep, 10:40

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
58 %
2.1kmh
55 %
lun
21 °
mar
20 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
19 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!