25.8 C
Târgu Jiu
• luni, 10 august 2020
Actualitate Cresc alocațiile. Vezi cu cât!

Cresc alocațiile. Vezi cu cât!

Oficialii Guvernului Orban au anunțat că alocațiiler vor crește. Cum campania bate la usă, PNL nu risca să piardă voturi pe tema acestei majorări. Totuși, procentul gândit de ministrul de Finanțe este considerat o rușine la adresa părinților

Ministrul Florin Cîțu a declarat la un post de televiziune național că, în opinia sa, legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii este populistă și neconstituțională. Mai mult oficialul se plânge că a fost aprobată fără sursă de finanțare. Tot Câțu a dezvăluit că are în plan creșterea alocațiilor însă nu dublarea lor.
„Legea o vom aplica și vom crește alocațiile începând cu 1 august. Procentul de creștere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege și va fi prezentat în următoarea ședință de Guvern. (…) Va fi în jurul a 10-15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creștere a alocațiilor. Nu ne oprim aici”, a spus Cîțu.

La Gorj decizia ministrului este văzută ca o umiliță la adresa părinților.


„Ne-am săturat de minciuni. Numai despre alocații se vorbește de o jumătate de an. Păi, un copil îl crești cu alocația aia, ei așa își cresc copiii, cu 150 de lei pe lună? Ce poți să iei unui copil cu banii aceștia? Ce majorare e aia? Mai pun 15 lei. Noi, poporul, nu mâncăm la popotă ca ei. Să le fie rușine pentru umilința la care ne supun”, a transmis o mămică din județ.

„Nu au bani de alocații dar de pensii nesimțite au? Ne-au promis ceva când au venit la guvernare și nu am văzut nimic. Rușine să le fie pentru minciunile aruncate pe gură. Toți sunt la fel!”, este de părere un alt cetățean.


„Praf în ochi în prag de campanie. Cred că îi vom vota pentru cei 15-30 de lei? Sunt chiar naivi”, a susținut o mămică.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
nori împrăștiați
25.8 ° C
25.8 °
25.8 °
55 %
1.8kmh
38 %
lun
27 °
mar
31 °
mie
31 °
joi
28 °
vin
30 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!