24.2 C
Târgu Jiu
• vineri, 18 septembrie 2020
Actualitate Covid-19: Peste 1400 de persoane verificate, în 24 de ore

Covid-19: Peste 1400 de persoane verificate, în 24 de ore

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate 12 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. În total, 270 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

Persoane fizice, societăți comerciale și mijloace de transport în comun, luate la verificat

 „În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate 1.400 de persoane, 340 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 426 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală  de  37.750 lei, din care 33 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 56 pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative pentru protejarea populației în contextul Covid 19 și privind ordinea, liniștea publica și circulația rutiera. Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.”, a transmis IPJ Gorj.

Acțiuni de informare a cetățenilor, în zonele aglomerate

Oamenii legii au luat la pas și zonele intens circulate din județ, unde au încercat să le explice gorjenilor cât de important este să respecte măsurile de protecție, impuse în această perioadă.

„De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în următoarele spații publice: piețe, parcare piețe, stații mijloace de transport în comun, zone de promenadă-zona centru și parcurile din Municipiul Târgu Jiu și orașele/comunele din județul Gorj. Siguranța și sănătatea dumneavoastră sunt prioritare pentru noi!” au mai  transmis reprezentanții IPJ Gorj.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
24.2 ° C
24.2 °
24.2 °
51 %
0.6kmh
64 %
vin
25 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
27 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!