12.6 C
Târgu Jiu
• vineri, 2 octombrie 2020
Actualitate Covid-19: Peste 1000 de diagnosticați. Un medic ATI trage semnalul de alarmă!

Covid-19: Peste 1000 de diagnosticați. Un medic ATI trage semnalul de alarmă!

Județul Gorj a ajuns la scenariul de care toată lumea se temea: a fost atins și depășit pragul de 1000 de bolnavi diagnosticați cu SARS CoV2. Și problemele nu se opresc aici: în spitale nu mai sunt locuri, pacienții sunt transportați spre alte unități medicale din țară, iar angajații din prima linie „strigă disperați” după ajutor. În tot acest timp, foarte mulți gorjeni continuă să sfideze măsurile de protecție, asta în condițiile în care sute de polițiști, jandarmi și angajați din alte structuri de control iau la pas, zilnic, județul nostru pentru a se asigura că oamenii respectă normele impuse la nivel de Guvern, privind împiedicarea răspândirii acestui virus ucigaș. În timp ce românii s-au împărțit în două tabere, cei care cred și se tem de efectele Coronavirusului și cei care nu cred nici măcar în existența lui, spitalele sunt sufocate de pacienți. Cât despre cei care îi îngrijesc… aceștia au ajuns la capătul puterilor!

Direcția de Sănătate Publică Gorj a comunicat evoluția Coronavirusului în județul Gorj, în ultimele 24 de ore: 38 de noi cazuri. Astfel, s-a ajuns la un total de 1033 de diagnosticați. În cazul a 718 persoane, organismul mai puternic și tratamentul primit în spital a făcut ca virsul să fie învins. Din păcate, pentru 36 de pacienți, efortul medicilor a fost în zadar. Cel mai recent pacient, din Gorj, care a decedat după ce a fost diagnosticat Covid-19 este o femeie.

„De la ultima raportare s-a mai înregistrat un deces. Este vorba despre o femeie în vârstă de 60 de ani, cu obezitate, schizofrenie, pneumonie acută.”, au precizat reprezentanții DSP Gorj

De teama virusului, mulți gorjeni au luat cu asalt clinicile private și au solicitat să li se facă teste pentru Covid 19. Din păcate pentru mulți dintre ei veștile nu au fost tocmai bune. Așa se face că din cei 38 de noi diagnosticați, aproape jumatate dintre ei, au aflat că sunt bolnavi după o investigație pe cont propriu și cu bani din buzunar.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat „21 teste pozitive prelevate de la suspecții COVID-19, internați în spitalele din județul Gorj și 17 teste pozitive efectuate în cadrul laboratoarelor private.”,  se mai precizează în comunicatul emis de DSP Gorj.

Prăpăd în spitale

Printre cei cărora numărul tot mai mare de noi cazuri le dă fiori pe șirea spinării, sunt angajații din spitale, în special cei din secțiile de Terapie Intensivă. Acolo granița dintre viață și moarte este foarte mică și depinde, în mare parte de personalul medical. Numai că acest personal medical este epuizat.

„Problemele  la ATI nu sunt doar paturile, în sensul obișnuit al cuvântului !  Un pat de ATI înseamnă un pat dotat cu ventilator, monitor, injectomate etc., dar nimic din toate aceste aparate, nu funcționează fără medici și asistenți de ATI, bine instruiți! Lamentarea zilnică că sunt sau nu sunt paturi de ATI, a devenit o practică generală, când de fapt problema prioritară este numarul de medici și asistenți instruiți care sunt capabili să acorde tratament intensiv pacientului care ocupă ,,patul” de ATI, apoi ventilatoarele care sunt necesare chiar dacă pacientul nu e intubat, aceștia necesitând ventilatie non-invazivă! De 5 luni se rotesc cam aceeași oameni în locații tot mai greu de gestionat datorită  afluxului tot mai mare de pacienți ( suspecți Covid, Covid confirmați,  săli de operație și terapie intensivă non – covid ). Personalul e tot mai epuizat fizic, psihic și nu va rezista la infinit, asta fiind valabil nu numai la noi, ci în toată țara! Suntem deshidratati și ,,fierbem” la propriu în plastic la temperaturi ce depășesc 30 de grade! Cazurile de Terapie Intensivă se înmulțesc pe zi ce trece!, a afirmat Tatiana Grecu, medic ATI.

Vorbele sunt ușor de dovedit! În disperare de cauză, mulți medici le-au lansat o invitație celor care nu cred în existența și efectele Coronavirusului, să treacă pragul unui salon destinat bolnavilor diagnosticați cu acest virus. Uneori, cadrele medicale și-au făcut curaj și au postat fotografii realizate la ieșirea din tură, tot pentru a fi văzute de cei care pot, dar nu vor, să își ia măsurile minime de protecție. Iată, una dintre aceste fotografii, care confirmă spusele medicilor, că pur și simplu fierb în combinezoane, asta în timp ce se luptă pentru viața fiecărui pacient, fie el bătrân și cu alte afecțiuni, fie tânăr și cu un organism, aparent puternic.

aparent puternic

 

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
12.6 ° C
12.6 °
12.6 °
77 %
0.7kmh
76 %
joi
13 °
vin
21 °
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
25 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!