13.7 C
Târgu Jiu
• luni, 21 septembrie 2020
Eveniment Copil cu autism, împușcat de un polițist american

Copil cu autism, împușcat de un polițist american

Un copil cu autism a fost grav rănit de un ofițer de poliție din Salt Lake City, un caz care a alimentat controversa privind abuzurile poliției din Statele Unite, scrie CNN.

Linden Cameron, în vârstă de 13 ani, suferea un atac de panică și furie, iar mama lui, Golda Barton, a sunat la 911 pentru a cere ajutor în vederea spitalizării.

„Le-am spus că nu este înarmat, doar se enervează și începe să țipe, este un copil, are nevoie de atenție”, a declarat ea pentru canalul local KUTV.

Când au sosit polițiștii, adolescentul a fugit. Un ofițer de poliție care îl urmărea l-a împușcat apoi de mai multe ori.

„În timpul unei urmăriri scurte, un ofițer a tras cu arma și l-a doborât”, a declarat polițistul Keith Horrocks într-o conferință de presă. Tânărul suferă de leziuni la umăr, intestine, vezică și glezne.

„Este un copil mic, de ce nu l-ai doborât pur și simplu la pământ?”, a declarat mama lui, cu lacrimi în ochi.

Conform versiunii poliției, Linden Cameron a fost suspectat că ar fi „amenințat oamenii cu o armă”. Dar, potrivit ofițerului Horrocks, nu s-a găsit nici o urmă de armă „în acest stadiu” la fața locului.

Într-o țară cufundată într-o mișcare istorică împotriva violenței poliției, cazul lui Linden Cameron a stârnit agitația organizațiilor locale de apărare a persoanelor cu dizabilități.

„Poliția a fost chemată în ajutor, dar în schimb s-au făcut mai multe daune”, a declarat asociația Neurodiverse Utah.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer acoperit de nori
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
43 %
1.6kmh
88 %
lun
26 °
mar
26 °
mie
26 °
joi
27 °
vin
19 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!