8.1 C
Târgu Jiu
• marți, 20 octombrie 2020
Interes Public Circa 1,3 milioane de români s-au întors în țară. Orban: „Foarte puține...

Circa 1,3 milioane de români s-au întors în țară. Orban: „Foarte puține țări au avut curaj să facă așa ceva!”

Aproape 1,3 milioane de români s-au întors în țară din 23 februarie și până în prezent. Potrivit premierului, Ludovic Orban, nicio țară nu s-a confruntat cu un număr așa de mare de oameni care să se întoarcă din state afectate și că România este una dintre puținele țări care au avut curaj să carantineze sute de mii de oameni.
,,Din 23 februarie, în țară s-au întors 1.279.000 de cetățeni români, iar cei mai mulți au venit din țări europene: Italia, Franța, Spania, Germania, Marea Britanie, țări cu răspândire mare a virusului. (…) Am carantinat sute de mii de oameni, ceea ce foarte puține țări au avut curaj să facă așa ceva. Nicio țară nu s-a confruntat cu un număr așa de mare de cetățeni care să se întoarcă din state afectate”, a anunțat Orban.
De asemenea, acesta spune că dintre cei reveniți în țară, aproximativ 350.000 de români își vor căuta un loc de muncă. Astfel, Comisia Europeană a estimat că rata șomajului se va ridica la 6%.
,,Cei care nu vor reuși să se angajeze există legea venitului minim garantat, pot beneficia de anumite forme de susținere. O sa pregătim un program pentru zilierui, altul pentrun fermieri, pentru susținerea tinerilor fer mieri care nu vor să se mai ducă la cules sparanghel și își fac propria ferma, îi vom ajuta cu sume pe până la 40.000 de euro”, a mai adăugat premierul.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
8.1 ° C
8.1 °
8.1 °
64 %
1.5kmh
0 %
mar
10 °
mie
16 °
joi
20 °
vin
21 °
sâm
18 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!