10.7 C
Târgu Jiu
• marți, 27 octombrie 2020
Actualitate Dezvăluiri Pandemia de COVID-19, provocată artificial?! Informații transmise de către prof. Univ. dr...

Pandemia de COVID-19, provocată artificial?! Informații transmise de către prof. Univ. dr Leon Zăgrean

Leon Zăgrean, director al Centrului de Excelență în Neuroștiințe, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București, dar și director general, Program Național de Cercetare-Dezvoltare „Viață și Sănătate”, a postat pe contul său de Facebook, certitudini-incertitudini, coincidențe și opinii cu privire la coronavirus.

Prof. Univ. dr. Leon Zăgrean a transmis pe rețelele de socializare, informații despre noul coronavirus, în urma efectuării analizei evoluției „crizei Covid-19”. Astfel, după trei săptămâni, acesta a scris următoarele:

„CERTITUDINI-INCERTITUDINI. Covid-19 este un virus din familia coronavirusurilor cu o istorie mai puțin cunoscută deoarece produce o gripă obișnuita care, de obicei se rezolvă de la sine.Virusul Corona a fost identificat pentru prima dată drept o cauză comună pentru gripă în 1960. In perioada 2001-2004 a produs la nivel global cca 10 000 de îmbolnăviri și aproape 800 de decese cu sindomul respirator acut sever (SARS), motiv pntru care OMS a declarat stare de urgență. Din această perioadă s-a constat că coronavirusul nu este un virus stabil și se poate adapta pentru a deveni mai virulent, chiar letal, pentru oameni.

Din literatura medicală privind episodul Covid-19 din ultimele 3-4 luni (peste 1650 articole apărute în 2020) am selectat din Revista LANCET, una dintre cele mai vechi și respectate reviste medicale, următorul fragment publicat luna aceasta: ” Într-o lume polarizată între neîncredere și tensiuni comerciale, răspândirea bolii coronavirusului 2019 (COVID-19), atât în interiorul națiunilor, cât și la nivel internațional, este ajutată și ațâțată de dezinformări care înconjoară planeta în microsecunde.

Astfel de dezinformări nu sunt în totalitate răuvoitoare, deși impactul poate fi devastator. Singurul bastion de apărare împotriva creșterii panicii publice, isteriei pieței financiare și neînțelegerilor neintenționate ale științei și epidemiologiei COVID-19, este contrainformația agilă, precisă, disponibilă la nivel mondial, care îmbracă un nivel moral înalt și transmite constant o relatare bazată pe știință”, a scris prof. univ. dr Leon Zăgrean.

COINCIDENȚE. Pandemia Covid-19 provocată artificial sau „așteptată” pentru a se profita de apariția ei?!

„In această perioadă circulă în mass media și, mai ales, pe rețelele de socializare idea unei asemănări între Covid-19 și descrierea unui microorganism într-un roman de ficțiune- Eyes of Darkness al scriitorului american Dean R. Koontz. Ceea ce este interesant în această poveste este faptul că deși descrierea virusului în roman este parțial asemănătoare cu Covid -19, datorită publicității exacerbate, pe de o parte, și tentației spre senzațional a majorității populației, pe de altă parte, s-a ajuns repede la previziunea sau predicția infecției Covid -19. De fapt, aspectul cel mai interesant în această interpretare este faptul că epidemia a început din provincia chineză Wuhan iar numele virusului (microorganismului din textul romanului). este Wuhan-400. Un alt aspect care a contribuit la susținerea eronată a acestui mister este faptul că romanul a apărut în mai multe ediții.

În prima ediție publicată în 1981 sub pseudonimul Leigh Nicholas, virusul era numit Gorki-400, după numele unei provincii sovietice, Gorki. In a doua ediție (1996) publicată cu numele adevărat al scriitorului, s-a păstrat descrierea virusului, schimbându-i doar numele. 

M-am oprita supra acestui exemplu pentru a sublinia impactul aspra societății a transmiterii unor informații sau fapte și, mai ales, conectarea lor superficială sau nedocumentată, voit sau uneori în scop strict financiar sau, mai grav, de manipulare a majorității populației. Recunosc că și eu am fost impresionat de coincidența faptelor descrise mai sus, în etapa în care am comparat fragmentul din textul romanului de care dispuneam cu cel din diferite surse de pe internet. Numai că, nu era nicăieri precizată diferența dintre ediții și nici din ce ediție face parte cartea pe care am citit-o. După o documentare mai susținută am descoperit cât de ușor se poate crea un mister…

Un alt exemplu despre pandemia Covid-19 care mi se pare mai verosimil și, în același timp, care merită atenție, este posibilitatea ca apariția acestei pandemii să fi fost fie provocată artificial, fie să fi fost ”așteptată” și să se profite de apariția ei.

Sunt câteva coincidențe care susțin prima variantă. Astfel, conform jurnalului Corriere Della Sera, în 2015 postul de televiziune Leonardo a prezentat un reportaj cu privire la crearea unui virus himeră cu capacități toxice deosebite pentru om (termenul himeră este folosit în cazul creării unor organisme ce conțin gene provenite de la organisme din specii sau familii diferite).

O informație proaspătă, provenită de la Business Today din 26 martie, susține că SUA a intentat proces în justiție Chinei pentru prepararea și eliberarea coronavirusului Covid-19 ca armă biologică. Despăgubirea solicitată este de 20 de trilioane $, sumă ce depășește bugetul anual al Chinei.(https://www.businesstoday.in/…/usd-20-tri…/story/399071.html)
Un argument care, în opinia mea, conectează cele două posibilități cu privire la apariția acestei pandemii, fie provocată artificial fie să fi fost ”așteptată”, este poziția lui Jacques Attali, o personalitate deosebit de creativă care a îndeplinit și îndeplinește un arsenal de funcții importante în Franța și internaționale.

Fostul consilier al Președintelui Fr. Mitterand susține in una dintre multiplele sale cărți (Demain, qui gouvernera le monde ?) că ” Într-o zi, cu mult înainte de sfârșitul acestui secol, lumea va avea un guvern care să se ocupe de problemele care afectează întreaga umanitate. Nu va fi vorba despre implementarea de noi tratate sau impunerea unor reguli, nici măcar să încredințăm această misiune instituțiilor internaționale, ci unui guvern real…. A venit momentul să ne gândim la asta, să ne pregătim, să ne gândim la arhitectura acestui guvern mondial. Mai mult, J. Attali afirmă în unul dintre interviuri că ”Istoria ne învață că umanitatea evoluează semnificativ doar atunci când îi este cu adevărat frică”… Pandemia care a început ar putea declanșa una dintre aceste frici structurante”, a mai adăugat Leon Zăgrean.

Coronavirusul, rezultatul unei mutații naturale sau al unei intervenții umane?!

„OPINII. După acest periplu in realitatea zilelor noastre se pot desprinde câteva concluzii:

1.Coronavirusul Covid-19, indiferent că este rezultatul unei mutații naturale sau al unei intervenții umane (himera), este, cel puțin după datele oficiale disponibile, mai puțin agresiv decât alte tulpini din aceeași familie, are, posibil, o capacitate mai mare de transmitere.

2. Măsurile întreprinse împotriva răspândirii lui sunt exagerate și au, în opinia mea, și ai unor specialiști mai puțin aliniați la alte criterii decât cele de înalt profesionalism, o motivație ascunsă, cel puțin la prima vedere. Consecințele acestei crize provocată de interese financiare și politice vor prejudicia majoritatea populației, firmele de mai mică anvergură și țările cu economia dependentă de marile puteri economice naționale sau de companiile multinaționale. Mai mult, consider că impunerea unor legi urgente care nu implică dezbaterea publică ci doar voința unui număr restrâns de politicieni poate deveni un pericol pentru societate. Nu exclud posibilitatea ca declanșarea acestei crize să fie un exercițiu în vederea diminuării identității individului și a identității națiunilor mai mici și cu o economie vulnerabilă.

Virusologul Prof. Dr. Karin Mölling spune într-un interviu: ”Corona nu este un virus ucigaș grav! Propagarea veștilor alarmiste este problema”, iar Prof.univ.dr. Adrian Restian afirmă într-un articol ce urmează să fie publicat: ”Nu este suficient să ne ascundem de virus”. De fapt, simulăm că ne ascundem deoarece există multe exemple de persoane care deși convețuiesc într-o familie sau în alte tipuri de grupuri unele sunt infectate iar altele nu; mai mult, există numeroase exemple de purtători de virus dar nu prezintă nicio simptomatologie

În concluzie, consider că această criză este artificială, generată din motive ascunse dar cu posibile consecințe sociale și economice dezastruoase. Ca urmare, propun întoarcerea cât mai grabnică din acest drum până nu va fi prea târziu”, a transmis în încheiere, Leon Zăgrean.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer senin
10.7 ° C
10.7 °
10.7 °
84 %
0.9kmh
0 %
mar
19 °
mie
18 °
joi
19 °
vin
15 °
sâm
12 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!