vineri, 10 iulie 2020
26.6 C
Târgu Jiu
Acasă Actualitate Cererile pentru pașapoarte au scăzut cu 60%. Gorjenii își fac concediile în...

Cererile pentru pașapoarte au scăzut cu 60%. Gorjenii își fac concediile în țară!

Scădere drastică de cereri în ceea ce privește eliberarea pașapoartelor. De teama virusului SARS CoV2, gorjenii nu au mai părăsit granițele țării. În primele șase luni ale anului s–au procesat doar 3500 de solicitări, asta în condițiile în care, în 2019, numărul era de aproape 10.000 de cereri

Starea de alertă de la nivel național și măsurile de prevenire au făcut ca numărul solicitărilor înregistrate la Serviciul de Pașapoarte Gorj să scadă.

„Dacă e să facem o statistică și ne referim la aceeași perioadă a anului trecut, adică 1 ianuarie – 30 iunie, se simte o scădere drastică. Cu 60% au scăzut cererile pentru eliberarea pașapoartelor. Dacă anul trecut s-au înregistrat în primele 6 luni ale anului aproape 10.000 de cereri, anul acesta am înregistrat în jur de 3.500 de cereri. După cum se știe, asta se datorează faptului că am trecut printr-o perioadă grea, a fost și o lună în care activitatea Serviciului Pașapoarte a fost suspendată și, cumva, este explicabilă această scădere. Pe de altă parte, de când s-au deschis și granițele și s-au ridicat unele restricții, se simte o creștere a celor care apelează la Serviciul Pașapoarte Gorj. Dacă în acea perioadă de restricții se înregistrau undeva la 9-10 cereri pe zi, acum suntem deja la limită, cu 50-60 de solicitări pe zi”, a transmis Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului din Gorj.

Concediu în România

Reticența de a părăsi granițele României se vede și în destinațiile alese pentru concediu. Potrivit agenților de turism, a crescut numărul solicitărilor interne.

„Sunt la mare căutare stațiunile din țara noastră. Mulți optează pentru hoteluri cu dotări. Este foarte căutată zona Maramureșului și Bucovina, litoralul Mării Negre, avem pachete foarte bine vândute. Se simte o scădere în ceea ce privește turismul extern” ne-a declarat Ana Maria, agent de turism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate Ecoul Gorjului -

Caricatura săptămânii

Autor: Gogu Neagoe

Vremea locală

Târgu Jiu
cer fragmentat
26.6 ° C
26.6 °
26.6 °
57 %
2.3kmh
67 %
vin
25 °
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
24 °
mar
25 °

Acces restricționat!