15.8 C
Târgu Jiu
• joi, 22 octombrie 2020
Actualitate Cererile de șomaj tehnic vor fi verificate. Urmează sancțiuni drastice

Cererile de șomaj tehnic vor fi verificate. Urmează sancțiuni drastice

Cererile de șomaj tehnic o să fie verificate în următoarea perioadă de Ministrul Muncii, Violate Alexandru. Dacă vor fi depistate ”fentări” ale antreprenorilor, aceștia riscă sancțiuni uriașe.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru face verificări în următoare perioadă. Mai exact, se verifică cererile depuse pentru obținerea șomajului tehnic plătit de stat. În acest caz se vor lua primele sancțiuni pentru antreprenorii care au încercat să obțină plăți duble.

„Pregătiţi pentru primele plăţi Şomaj tehnic aferente lunii aprilie. Suntem pregătiţi şi pentru aplicarea primelor măsuri de sancţionare a celor care au încercat să obţină plăţi duble. Inclusiv de sesizare a organelor de cercetare. Poate nu s-a înţeles mesajul meu şi îl repet: se verifică toate cererile iar cei care îşi imaginează că pot trişa depunând aceleaşi cereri la mai multe AJOFM-uri sau AJPIS-uri din diferite judeţe se înşeală dacă se bazează pe faptul că nu verificăm”, a precizat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a subliniat că obţinerea incorectă a banilor oferiţi de stat prin acoperirea şomajului tehnic reprezintă o faptă foarte gravă.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
nori împrăștiați
15.8 ° C
15.8 °
15.8 °
45 %
1.3kmh
29 %
joi
19 °
vin
21 °
sâm
20 °
Dum
14 °
lun
14 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!