12.2 C
Târgu Jiu
• miercuri, 21 octombrie 2020
Actualitate Ce se întâmplă cu IMPOZITUL specific din industria HORECA

Ce se întâmplă cu IMPOZITUL specific din industria HORECA

Întâlnire a reprezentanților HORECA cu premierul Ludovic Orban! În ce a constat discuția?

Reprezentanţii din industria HORECA s-au întâlnit ieri cu premierul Ludovic Orban pentru a discuta problemele acestei industrii, cunoscut fiind că a suferit cel mai mult de pe urma pandemiei de Covid – 19.

În România există aproximativ 37.000 – 40.000 de restaurante, cafenele şi baruri, cu afaceri cumulate de peste 15 miliarde lei, iar numărul angajaţilor care lucrează în acest domeniu depăşeşte 350.000.
Cu ocazia întâlnirii, s-au discutat cele mai urgente probleme, pentru care fie au fost găsite soluţii, fie au rămas să se discute la o dată ulterioară.

Astfel, în urma discuţiilor de ieri, data de deschidere se va stabili la următoarea întâlnire de pe 18 mai, pe data de 15 mai se deschid numai cabinetele stomatologice, muzeele şi saloanele de înfrumuseţare.

Jucătorii din industria HORECA vor fi scutiţi de la plata impozitului specific pentru anul 2020.

Plata taxelor şi impozitelor din acest an se va achita în 2021 eşalonat, în 12 rate egale.

După deschidere, statul va achita între 35% – 45% din salarii, când restaurantele, cafenelele şi barurile vor funcţiona la capacitate redusă.

Având în vedere că angajaţilor din această industrie le vor fi impuse condiţii mai stricte, fiind obligaţi să poarte măşti, mănuşi, iar localurile vor trebui dotate cu scanere de temperatură şi dezinfectant, acestea generând costuri suplimentare, s-a discutat despre sprijin acordat de stat în acest sens.

Se vor analiza şi costurile cu chiriile pentru ca localurile să poată funcţiona cu vânzări mai mici.Rămâne de văzut ce alte decizii se vor lua pe data de 18 mai, când va avea loc următoarea întâlnire dintre Guvern şi reprezentanţii HORECA.

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
cer fragmentat
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
58 %
0.9kmh
65 %
mie
14 °
joi
19 °
vin
21 °
sâm
19 °
Dum
15 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!