19.2 C
Târgu Jiu
• joi, 22 octombrie 2020
Actualitate Când e cel mai bine să ne vaccinăm împotriva gripei. Un medic...

Când e cel mai bine să ne vaccinăm împotriva gripei. Un medic de familie ne lămurește

„Este preferabil ca imunizarea pacienţilor cronici să se facă începând cu 15 octombrie. Pentru că experienţa ne-a arătat că gripa ajunge în România, de obicei, după Anul Nou sau în a doua jumătate a lunii decembrie. Nu numai că este suficient timp să se producă anticorpii, dar eficienţa maximă a vaccinului este acoperită pe 6 luni. Pe noi ne interesează să fim acoperiţi şi în aprilie, pentru că, uneori, sunt cazuri de îmbolnăvire şi atunci. Aşa că, dacă vaccinăm între 15 octombrie şi 15 noiembrie, va fi foarte bine, ca să avem o imunitate bună în toată perioada la risc“, a declarat Rodica Tănăsescu, potrivit Adevărul.

Cabinetele medicilor de familie urmează să primească primele doze din vaccinul gripal cumpărat de Ministerul Sănătăţii pentru imunizarea din această toamnă. În farmacii, un vaccin costă puţin peste 50 de lei, dar se găseşte cu greu.

Vaccinarea ntigripală, cu programare la medicul de familie

Anul acesta, vaccinarea antigripală va fi făcută în urma unei programări prealabile la medicul de familie. „Pacienţii vor veni programaţi pentru a nu sta unul într-altul, să vină pentru gripă şi să plece cu COVID. Vaccinarea antigripală nu se va putea face pentru toţi pacienţii cronici. Niciodată nu au existat suficiente doze pentru toţi pacienţii la risc. Recunosc că, acum câţiva ani, ne rugam de pacienţi care se luau după informaţii găsite pe internet şi refuzau vaccinarea. Iar asta a făcut un mare rău pentru situaţia actuală, pentru că numărul de doze comandate este oarecum corelat cu numărul de vaccinări efectuate în anii trecuţi“, atrage atenţia medicul de familie.

Actualitate

25 Sep, 16:45

  •  

DISTRIBUIE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Vremea

Târgu Jiu
câțiva nori
19.2 ° C
19.2 °
19.2 °
36 %
1.1kmh
15 %
joi
19 °
vin
21 °
sâm
20 °
Dum
14 °
lun
14 °

Știri din ziarul Ecoul Gorjului

  •  

Acces restricționat!